25 / 04 / 2024

Koronavirüs sonrası evler aralıklı yapılacak!

Koronavirüs sonrası evler aralıklı yapılacak!

Birol Güven, koronavirüs sonrasında yaşam tarzlarının değişeceğini belirtti. Güven, "Yakın bir gelecekte insanlar şehirlerin dışına yerleşecek ve evler aralıklı yapılacak. Ekmek ve iş İstanbul’daydı ama artık İstanbul’da yaşamak için hiçbir sebep kalmadı" dedi...



Ev karantinası süreci Birol Güven’e dizi senaryosu yazdırdı. Birol Güven’in yazdığı, oyuncuların evlerinde kendi imkanlarıyla çektiği, TRT’de yayınlanan eğlenceli dizi ‘Ev Yapımı’ bir ilke imza atıldı. 

Milliyet'ten Alev Gürsoy Cimin'in haberine göre; Birol Güven ve dizinin oyuncuları Şoray Uzun ve Ayşe Tolga ile ZOOM’da bir araya geldi ve ‘Ev Yapımı’nı ve COVID-19 sonrası değişen hayatlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Koronavirüs sonrası evler aralıklı yapılacak!

"Dünya daha önce de çok yüksek ölümlü salgınlar yaşadı ama hayat ters yüz olmadı. Neden bu kadar sert değişimler bekliyorsunuz?" sorusunu Birol Güven şu şekilde cevapladı:

"İnsanlık uzun zamandır bu kadar hızlı yayılan bir salgın görmedi. Yakın bir gelecekte insanlar şehirlerin dışına yerleşecek ve evler aralıklı yapılacak. Ekmek ve iş İstanbul’daydı ama artık İstanbul’da yaşamak için hiçbir sebep kalmadı. İşin nereden yapıldığının bir anlamı yok. Sanayi toplumunun şehir yapısı bitti. Artık senin vatanın internetin olduğu yerdir."

Koronavirüs sonrası evler aralıklı yapılacak!

Şoray Uzun ise, "Ellerimizde mızraklarımızla avcı-toplayıcı bir toplum olacak halimiz yok tabii ama sanırım avcı-toplayıcılığı yerleşik düzene uyarlayacağız. Bu sistem, boşalttığımız köylere dönmemize yol açabilir. İstanbul’da yaşamak zorunda olmamız artık anlamsız. 21. yüzyılda en büyük ders COVID-19’un getirdikleri olabilir" diye konuştu. 

Koronavirüsle yazlıklar ve bahçeli evlere talep arttı!

Koronavirüsten kaçan arsa alıyor!


Geri Dön