19 / 04 / 2024

Koronavirüs sonrası hangi evler aranıyor?

Koronavirüs sonrası hangi evler aranıyor?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle evde geçirilen zamanın artması nedeniyle ev arayışlarında tercihler de değişti. Pandemi sonrasında ev arayanların olmazsa olmazı balkonlu evler oldu. 



Koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim ve homeoffice sistemi ile evde geçirdiğimiz zaman daha da arttı. Milliyet'te yer alan habere göre; bu durum balkonlu ev trendini yeniden moda haline getirdi. Yeni binalarda balkon kullanım alanı azaldı. Deprem yönetmelikleri, daha küçük alanlarda inşa edilen daireler, müteahhitlerin daha fazla iç alan elde etme arzusu derken olan balkonlara oldu. Son 10 yılda sadece çiçek sulamaya yarayan Fransız balkonları moda oldu. Ancak bu balkonların hükmü biraz kısa süreceğe benziyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve bir yılı aşkın süredir hayatın her alanında değişiklikler yaratan koronavirüs salgını, rağbet edilen evlerin yapısını da değiştirdi. Artık balkonlu evler yeniden moda oldu. Üstelik öyle küçük balkonlar da tercih edilmiyor, ailece çay içilebilecek, vakit geçirilebilecek balkonlar aranıyor.

Koronavirüs sonrası hangi evler aranıyor?

Kiralık ve satılık ev arayışında balkon sorusu 

Türkiye'de 50’li yıllarla birlikte yaygınlaşan balkonlar, yıllar içinde giderek küçüldü… Kalabalıklaşan nüfus, daha az alana daha çok konut yapma isteği, evin dışında daha fazla vakit geçirme alışkanlıkları balkonların giderek ortadan kaldırmıştı Fakat pandemi ile birlikte, evde daha kaliteli zaman geçirme isteği de arttı. Emlak uzmanları, kiralık ve satılık ev arayışlarında balkon talebinin son bir yılda büyük artış gösterdiğini kaydediyor. Ev arayanların olmazsa olmazları arasında balkon ilk sıralara yükseldi.

Balkonları yeni yaşam alanları için kullanın 

Evden çalışma düzeninin giderek yaygınlaşmasıyla birlikte, evler farklı alanlara da bölünür oldu. Balkonlu bir evde yaşıyorsanız, balkonunuzu cam ile kapatarak dört mevsim kullanılır hale getirebilirsiniz. Ardından burayı bir hobi odası, bitki yetiştirme alanı, çalışma odası, okuma köşesi, oyun odası veya sadece çay kahve içebileceğiniz bir alan olarak düzenleyebilirsiniz.

Konutta trend tamamen değişti!


Geri Dön