27 / 04 / 2024

Koronavirüse karşı 'ev ve tatil bir arada olsun' trendi: Kiralık villalar!

Koronavirüse karşı 'ev ve tatil bir arada olsun' trendi: Kiralık villalar!

Koronavirüsle beraber yaşam pratikleri ve tercihler değişiyor. Turizm sektörünün de normalleşmesiyle birlikte, vatandaşlar tatile çıkmaya başladı. Tatiller de ise otel trendi yerini kiralık villalara bıraktı. İzole olmak isteyen vatandaşlar villa kiralamayı tercih ediyor...



Koronavirüs sonrası normalleşme her alanda olduğu gibi turizmde de başladı. Turizmin yeni normalinde havuzlu villalara talep arttı.

Kovid-19 sonrasında tatil trendi de değişti. Kiralık villalara talep arttı. 

Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre; kalabalıktan uzak, sadece aile, arkadaş gibi yakın çevreyle bir arada olmak, ortak kullanılan restoran, havuz, şezlong yerine her şeyin kişiye özel olması gibi istekler, havuzlu villalarda yaşanan artışlardaki önemli sebepler. 

Tatilcilerin sürekli insanların girip çıkmadığı, her şeylerini kendilerinin kullandığı, izole mekânları tercih ettiğini vurgulayan Emlak Profesyonelleri Derneği Başkanı Dr. Yakup Uslu, “O nedenle acenteler de bahçeli villa talep ediyor. Ülkemiz için gerçekten çok güzel bir turizm hareketi olabilir” diye konuştu.

Birçok beş yıldızlı otel de bünyesinde yer alan havuzlu villalarla hizmet sağlıyor. Yazlık beldelerin yanı sıra şehir içindeki havuzlu villalarda da talep artışı yaşandı. Bunun sebebini insanların kovid-19 önlemlerinin uzun süreceğini düşünüp şehir dışına çıkmadan, kalabalığa karışmadan evde tatil yapmak istemesi şeklinde özetleyen Gayrimenkul Danışmanı Evrim Başaran, “Tatile gitmek istemeyenler, ev ve tatil bir arada olsun istiyor. Bu konuda çok talep alıyoruz. Apartman dairelerinden, rezidanslardan kaçıp bahçeli, havuzlu evlere yöneliyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

Butik oteller ilgi görüyor

Koronavirüs sonrasında butik otellere de talep arttı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Yakup Dinler, şöyle konuştu: 

“Kontrol edilmesi gereken daha az alanlardan ötürü daha hijyenik, az insanla muhatap olma ve kişiye odaklı servisle insanlar psikolojik olarak daha küçük kapasiteli otellerde rahat edeceklerdir.” 

Tatillerde 'kiralık villa' furyası!

Koronavirüs arsa ve villa fiyatlarını uçurdu!

Koronavirüs salgınında tatil trendi: Kiralık villalar!

 


Geri Dön