19 / 04 / 2024

Koronavirüsle Kalkan'daki villalara talep arttı!

Koronavirüsle Kalkan'daki villalara talep arttı!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'dan Angelina Jolie'ye, Brad Pitt'ten David Beckham'a çok sayıda ünlü ve iş insanının tatil için tercih ettiği Antalya'nın Kalkan Mahallesi’ndeki lüks villalar, koronavirüs salgını sebebiyle izole tatil yapmak isteyenlerden talep görüyor... 



Turizmin başkenti Antalya'nın en batı ilçesi olan, 60 bin nüfuslu Kaş'ın turistik mahallesi Kalkan, son günlerde izole ve doğayla iç içe tatil yapmak isteyenlerin ilgisini çekiyor. 

Milliyet'te yer alan habere göre; lüks villalarda 'sıfır temaslı' tatilin haftalık fiyatı ise 5 bin ile 30 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.

Koronavirüsle Kalkan daki villalara talep arttı!

Otantik yapısı, temiz ve nemsiz havası, pırıl pırıl denizi, eşsiz güzellikte koylarıyla yerli ve yabancı tatilcilerin gözdesi olan Kalkan, Türkiye'nin alternatif turizm merkezlerinden biri olarak görülüyor. 

Kalkan'da, onlarca butik otelin yanı sıra, yaklaşık 5 bin villa bulunuyor. Dört mevsim turizm yapılan Kalkan'ın 3 bin 614 olan nüfusu, yüksek turizm sezonunda 20 bine kadar çıkıyor. 

Koronavirüsle Kalkan daki villalara talep arttı!

Koronavirüs önlemleri kapsamında uzmanların sosyal izolasyona dikkat edilmesi yönündeki uyarılarını dikkate alan ve tatil sezonunu da evde geçirmek istemeyenler, otellerden çok Kalkan bölgesindeki villaları tercih etti. Koronavirüs öncesinde daha çok muhafazakar tatilcilere hizmet veren villaların ise kapalı havuzlu, jakuzili, deniz manzaralı, orman manzaralı şeklinde kategorileeri bulunuyor. 

Koronavirüsle Kalkan daki villalara talep arttı!

VİLLALARIN ÜNLÜ MİSAFİRLERİ 

Villalar genelde haftalık ya da aylık olarak kiralanabiliyor. Aynı villayı birbirini tanıyan 2-3 aile kiralayabiliyor ve isterlerse kendilerine ayrılan alanlarda birbirlerini görmeden izole tatil yapma imkanları bulunuyor. Villaların haftalık fiyatları ise 5 bin lira ile 30 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. 

KORONAVİRÜSE KARŞI DEZENFEKTE 

Kalkan bölgesinde 550 villaya kiralama hizmeti veren turizmci Hüseyin Gencer, bölgenin eski bir balıkçı kasabası olması sebebiyle yeşil ve maviyi koruyabildiğini belirtti. 

Koronavirüsle Kalkan daki villalara talep arttı!

Son yıllarda turizmde insanların villa tercih ettiğini belirten Gencer, yurt dışından ünlü isimlerin gelerek gerek Kalkan koyunda yatlarıyla, gerekse villalarda tatil yaptığını ifade etti. 

Yüzde 80 oranında İngilizlerin geldiğini belirten Gencer, "Korona virüs nedeniyle sosyal izolasyonlu tatil isteyenler bizi tercih etmeye başladı. İnsanlar sadece kendilerine ait havuz ve yaşam alanını tercih ediyor. Misafirlerin giriş çıkışları öncesinde ve sonrasında mutlaka dezenfekte işlemi yaptırıyoruz" diye konuştu. Gencer, geçen yıla oranla fiyatlara yüzde 10 ile 15 enflasyon farkının yansıtıldığına da dikkat çekti. 

600 villanın kiralama hizmetini veren turizmci Durmuş Ustali ise denize sıfır villalar olduğuna vurgu yaptı. İnsanların otellerden ziyade artık villa tercih etmeye başladığını dile getiren Ustali, “Dünyaca tanınmış kişiler sıklıkla geliyor. Ancak geçmiş dönemde futbolcu David Beckham, oyuncu Angelina Jolie, Brad Pitt, İngiltere Başbakanı Boris Johnson bölgemizi tercih etti. Türkiye'den de sanatçılarımız, ünlü iş insanları geliyor. Sessiz sakin olduğu için çok seviliyor" şeklinde konuştu. Turizmciler, iç piyasanın hareketlenmesiyle yoğun bir şekilde telefonla arayanlar olduğunu ve ön rezervasyon aldıklarına vurgu yaptı. 

Şile ve Tuzla'da kiralık villa tarzı evlere talep yüksek!

Büyükçekmece'de villa ve müstakil konutlara talep arttı!

Bu yıl balkonlu bahçeli konutlara talep artacak!

Koronavirüsle müstakil villalara talep arttı!


Geri Dön