25 / 04 / 2024

Koska, Londra ve Paris 'te de lokum mağazası açacak

Koska, Londra ve Paris 'te de lokum mağazası açacak

Koska Yönetim Kurulu Üyesi Emin Dindar, œHedefimiz büyük marketler ve ihracatla büyümek. 2010 yılını 100 milyon lira ciro ile kapattık. Bu yılki hedefimiz ciroyu yüzde 20 artırmak dedi



Türkiye"de her mahallenin bir helvacısı olduğunu belirten Koska Yönetim Kurulu Üyesi Emin Dindar, œHedefimiz büyük marketler ve ihracatla büyümek. 2010 yılını 100 milyon lira ciro ile kapattık. Bu yılki hedefimiz ciroyu yüzde 20 artırmak dedi.

Üretimin yüzde 20"sini sattıkları ihracat pazarlarını genişleterek, bu hedefe ulaşacaklarını söyleyen Dindar, œ2009 zor bir yıl oldu ancak 2010"da yüzde 18 büyüdük. 2011"de büyümeyi yüzde 25"lere çekmeyi planlıyoruz. İhracatımızı da yüzde 25 artırarak ulaştığımız ülke sayısını 65"e çıkaracağız. Avrupa ekonomisi yavaşladığı için biz de yönümüzü Afrika ve Ortadoğu ülkelerine çevirdik. Ticaret yaptığımız ülke sayısını artırarak, girmediğimiz yerlere gireceğiz. En büyük ihracat pazarlarımız Almanya ve ABD dedi. Günde 50 ton helva, 20 ton reçel ve 10 ton lokum üretim kapasiteleri olduğunu ifade eden Emin Dindar, şunları anlattı: œTahin-pekmez ikilisini çocuklara daha fazla sevdirmeyi amaçlıyoruz. Bu ikili karıştığında raf ömrü kısalıyor. Biz de bu ürün için özel bir ambalaj üzerinde Ar-Ge çalışmalarını sürdürüyoruz. Tahin-pekmezi hazır, karıştırılmış olarak 6 ay içinde piyasaya sürmeyi hedefliyoruz.

Cidde ve Londra"ya gidiyor
Dindar ayrıca œÖnümüzdeki hafta Cidde"de bir mağaza açacağız. Londra ve Paris"te de lokum mağazası açmayı hedefliyoruz diye konuştu.

İsim aynı diye logoya nazar boncuğu ekledi
KOSKA markasının kullanım hakkına sahip olan kardeşlerden birinin 29 yıl önce ayrılıp, aynı marka altında üretim yapmaya devam ettiğini anlatan Koska Yönetim Kurulu Üyesi Emin Dindar, œÜretimleri tamamen farklı olan, ancak aynı adı taşıyan iki markanın ayrışması gerekiyordu. Müşterilerin uzun süredir yaşadığı bu karışıklığa bir son vermek için logomuza nazar boncuğu ekledik dedi.
Aslan Batur/Hürriyet


Geri Dön