28 / 03 / 2024

Koşuyolu ve Altunizade bölgesi yatırımcıların gözdesi!

Koşuyolu ve Altunizade bölgesi yatırımcıların gözdesi!

Üsküdar ilçesine bağlı Koşuyolu ve Altunizade bölgesi yatırımlarla değerleniyor. Bölgede gayrimenkul değerleri yüzde 17 arttı.



Üsküdar ilçesine bağlı Koşuyolu ve Altunizade bölgesi ulaşım yatırımları ile değerine değer katıyor. Marmaray'dan sonra Avrasya Tüneli'nin de açılmasıyla tarihi yarımadaya yaklaşan bölgede yeni konut, ofis, otel ve hastane yatırımları yapılıyor. Tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra yeşil dokusuyla da öne çıkan bölgede gayrimenkul değerleri 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 30, 2016'da ise yüzde 17 arttı. Yeni markalı konut projelerine de ev sahipliği yapan bölgede eski yapı stoku için de dönüşüm planlanıyor. 


ÜST GELİR GRUBUNA HİTAP EDİYOR 


Koşuyolu, Altunizade, Acıbadem bölgesinin günümüzde ana akslara olan yakınlığı sebebiyle konut geliştiricileri bakımından tercih edilen cazip bir bölge olduğunu belirten Eva Gayrimenkul Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, "Bölgede geliştirilen Almondhill, Akasya Acıbadem, Suryapı Koşuyolu Projesi, Elysium Elit Koşuyolu, The Mandarins Acıbadem, Mesa'nın projeleri ve Emaar Square gibi prestij sahibi markalı konut projeleri bölgeye olan ilginin daha da artmasına sebep oluyor. Projeler genellikle konut, ofis, otel ve AVM gibi kullanımları içinde bulunduran karma projeler. Acıbadem'de, E-5 Aksı ve Çamlıca Bölgesi'nde markalı konutlarda KDV hariç metrekare satış fiyatlarının takribi 7-15 bin gibi bir aralıkta olduğunu görüyoruz. Ayrıca bölgede karma projelerde dairelerin şerefiyelerine göre metrekaresi 20-25 bin TL aralığında olduğunu görüyoruz. 2016 yılı ağırlıklı bölge ortalaması ise yaklaşık 14 bin TL civarında. Bölgede yer alan markalı konut projeleri genellikle üst gelir grubuna hitap ediyor" dedi. 


DEĞERİ GİDEREK ARTIYOR 

Avrasya Tüneli'nin Göztepe'den yer üstüne çıkıyor olmasının bu bölgedeki konut fiyatlarını da olumlu yönde etkilediğine dikkat çeken Yazıcı, "Markalı konut fiyatlarındaki değer artışından söz edecek olursak, 2015 senesinde bir önceki seneye kıyasla yaklaşık yüzde 30 yaşanan fiyat artışı, 2016 yılında 2015 yılına kıyasla yaklaşık yüzde 17 arttı" dedi. Bölgede markalı konut piyasası aktif olarak 2005 yılında başladığını belirten Yazıcı, 11 yıldır yaklaşık 14 farklı firmanın rekabet halinde olduğunu dile getirdi.


ESKİ YAPI DA DEĞERLENDİ 

SON yıllarda yatırımların arttığı bir semt haline gelen İstanbul Koşuyolu ve Altunizade'de pek çok iş merkezi, hastane, okul ve alışveriş merkezi bulunduğunu belirten Prime Property Gayrimenkul Danışmanlık Ortağı Melike Oğuz Demir, "Avrasya Tüneli, metrobüs ve metro çalışmalarının sonuçlanması, Acıbadem Hastanesinin yapımının tamamlanması ve hizmete girecek olması talebi arttırmış durumda. Ulaşım kolaylığı ve çevreye marka projelerin gelmiş olması nedeniyle 30 yıllık binalarda yüzde 20 artış görülüyor. Yeni projelerde 2013-2014 yıllarında ortalama metrekare birim fiyatı 4 bin dolar iken, şu anda marka projelerde 6 bin dolar düzeyinde" dedi. Gayrimenkul uzmanları bölgede çok sayıda eski sitenin dönüşümü beklediğini belirtiyor.




Hürriyet


Geri Dön