24 / 04 / 2024

Koton, 24 ülkede 82 mağazaya ulaştı!

Koton, 24 ülkede 82 mağazaya ulaştı!

2023 yılında Fortune Dergisinin ciro açısından dünyanın en büyük 500 şirketinin yer aldığı Global 500 listesine girmeyi hedeflediklerini söyleyen Koton Yönetim Kurulu Eş Başkanı Gülden Yılmaz, Belirleyip de gerçekleştiremediğimiz vizyonumuz olmadı dedi



Kotonun mağazacılık anlayışında yeniliklere gittiklerini ifade eden Yılmaz, Yeni konseptimizde  lokal müşteri ihtiyaçlarını anlamak, kendi içinde bir life style sunmak ve müşterinin her anında yanında olmak var. Yeni konseptli mağazalarıyla daha çok verim alıyoruz dedi.
İzmirde bin 800, Bursada 2 bin metrekare büyüklüklere sahip mağaza açtıklarını belirten Yılmaz, Önümüzdeki dönem 2 bin metrekare ve üzeri alana sahip mağazalar açmayı hedefliyoruz diye konuştu.

Her ana dokunmak
Çocuk koleksiyonlarını cirolarının içinde yüzde 5lik bir paya sahip olduğunu kaydeden Yılmaz, şunları söyledi:
Önümüzdeki sezon bu payı yüzde 10a çıkarmayı planlıyoruz. Bu arada denim lineında çeşitlilik amaçladık. Yeni sezona pastel renkteki jeanlerle gireceğiz. Ayrıca mayo koleksiyonumuzdan 500 bin adet ürün sattık. Öte yandan büyük bedene de girdik.
Göstergeler bu kategorinin de başarılı olacağını gösteriyor. Tüm bunlardan amaç müşteriye en fazla çeşitliliği sunmak. 7/24 hayatın her anına dokunmak ve uygun fiyatlar sunmak da çok önemli elbette.

 

2.5 milyar TL ciro hedefi
Türkiyenin büyümesi ile beraber 2012de perakende sektörünün de büyüyeceğini ifade eden Gülden Yılmaz, şöyle devam etti: Önümüzdeki 5 yıl için uluslararası danışmanlarla çalışarak ortaya koyduğumuz stratejiler ve hedefler doğrultusunda, 2015 yılı sonunda, 2.5 milyar TL ciro, 300ü yurtdışında olmak üzere toplamda 700 mağazaya ulaşmak istiyoruz.

 

Bir kere bile, işler kötü diye ağlamadım

Perakende sektörü için her şeyin yolunda gittiğini söyleyen Gülden Yılmaz, Bayramda planlarımızın yüzde 48 üzedinde satış artışı yaşadık dedi.
Mağazacılığın basit bir eylem olduğunu belirten Yılmaz, İş hayatım boyunca bir kere bile işler kötü, durgun diye ağlamadım. Doğru ürünü her zaman pazarlayabilirsin. Müşteri hep var sonuçta. Her zaman mevcut duruma göre pozisyon alabilirsin. Şu anda bir durgunluk yok sektörde. Müşteri alışverişe devam ediyor diye konuştu.

 

24 ülkede 82 mağazaya ulaştık


Üç yıl önce gelişen pazarlara yönelik strateji belirlediklerini hatırlatan Gülden Yılmaz, Bunlar Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerdi. Bugün yurtdışında Atina, Dubai, Bükreş, Berlin gibi dünyanın önemli başkentlerinde 82 mağazaya ulaştık. Bugün 24 ülkedeyiz dedi. Yurtiçinde ise 202 mağazaları bulunduğunu kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti:
Toplamda 284 mağazamız var. 2012 yılında 51 mağaza daha açmayı planlıyoruz. 23ü yurtdışında, 28i yurtiçinde olacak. Bu yıl franchiselar dahil yüzde 35, franchiselar hariç yüzde 48 büyüdük. 2011i franchiselar dahil 700 milyon TL ciroyla kapatacağız. 2012deki ciro hedefimiz ise 800 milyon TL ciro.

 

Giyim perakendesi Türkiyede sıçrama dönemini yaşıyor

Giyim perakendesinin Türkiyede sıçrama dönemi yaşadığını ifade eden Gülden Yılmaz, şunları söyledi: 2000li yıllarda markalar global perakendenin kurallarını öğrendiler ve sistemlerini ona göre geliştirip olgunlaştırdılar. Şu anda Türk markaları global rekabette oldukça güçlü bir noktaya geldi. 2010lu yılların perakendede kuralların da değişeceği yıllar olacağını düşünüyorum. Bütün perakendeciler bunun bilincinde. Bu Türkiye için büyük bir fırsat.
Türkiyenin giyim perakendesinde global markalar arasında yer alabilmek için yeterli olgunluğa eriştiğini belirten Yılmaz, Bundan sonraki yıllar farklılaşma ve büyüme yılları olacak dedi.

Milliyet


Geri Dön