26 / 04 / 2024

Kötü komşuyla nasıl mücadele edilir?

Kötü komşuyla nasıl mücadele edilir?

Çoklu yaşam alanlarından biri olan apartmanlarda yaşanan en büyük sorun komşuluk ilişkileri oluyor. Peki, sorun çıkaran komşu için neler yapılabilir? Hangi durumlarda komşularımızı şikayet edebiliriz?



Ev satın almadan önce evin konumu, fiyatı kadar, ev çevresinde yaşayan diğer sakinlerde oldukça önem taşıyor. Milliyet'te yer alan habere göre; günümüzde komşuluk ilişkileri çok güzel seviyede olmamakla birlikte birçok vatandaş komşusuyla sorun yaşıyor. Özellikle, çok gürültü yapan, çöpünü sizin kapınızın önüne koyan ya da arabanın önünü kapatan bir komşunuz varsa hayatınızı kabusa çevirebilir.

Hukuken, komşu olmak için aynı binada oturması şart değil, birinizin hareketinin diğerini etkileyebileceği bir mesafede oturmak veya iş yeri sahibi olmak yeterli…  Medeni Kanunumuzda Komşuluk Hakkı tanımlanırken, komşuların taşkınlıktan kaçınmakla yükümlü olduğu belirtiliyor. Taşkın hareketler şöyle sıralanıyor: komşular arasında hoş görülebilecek dereceyi aşan duman, buğu, kurum, toz, koku çıkartmak, gürültü ve ya sarsıntı yaratarak rahatsızlık vermek…

Kötü komşuyla nasıl mücadele edilir?

Elbette herkesin ev hayatında ufak tefek de olsa fazla gürültü çıkardığı, kazara koku veya dumana neden olduğu durumlar yaşanabiliyor. Burada önemli olan komşumuzu uyardıktan sonra durumu düzeltip düzeltmemesidir. Hoşgörü sınırlarının aşılması halinde, ihtar gönderebilir, komşunuz ciddiye almıyorsa dava açabilirsiniz.

Ev alma, e-komşu al!


Geri Dön