19 / 04 / 2024

Kötü niyetli müteahhitlere karşı yasa hazırlanıldı!

Kötü niyetli müteahhitlere karşı yasa hazırlanıldı!

n Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm sürecinde yapılan düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Kötü niyetli müteahhitte karşı önlem aldıklarını belirtti..



ANADOLU Aslanları "İşadamları Derneği'nde düzenlenen "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2015 Beklentileri ve Gelecek Vizyonu" toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm sürecinde yapılan düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Kötü niyetli müteahhitte karşı önlem aldıklarını belirten Güllüce, "Kötü niyetli müteahhitlerin, kötü işler yapmasını engelleyici bir yasa hazırlandı" dedi. 'Yapı denetimleri konusunda ellerinden geleni yaptıklarım belirten Güllüce, her gün 8-10 tane yapı denetimi İdris Güllüce cezası imzaladığım ifade etti. Yapı İşleri Genel Müdürlüğü üe ilgili bir takım değişiklikler olacağım söyleyen Güllüce, "Her bakanlık, kendi ihtiyacı olan binayı kendisi yapacak. Her bakanlığın kendi yapı işleri müdürlüğü olacak. 


Örneğin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kastamonu'da bir yurt, bir yoksul evi yapacaksa, oradaki kendi mühendislerine, yapı işlerine yaptırtacak" dedi. Bir başka soru üzerine gürültünün önlenmesine yönelik çalışmalar yaptıkları bilgisini veren Güllüce, İstanbul'un gürültü haritasının çıkarılacağını söyledi. 


Hürriyet


Geri Dön