29 / 03 / 2024

Köylülerin yüzde 98'i icralık oldu!

Köylülerin yüzde 98'i icralık oldu!

Köylünün yüzde 98'i icralık. Çiftçinin borcu faizle katlanarak devasa boyutlara ulaştı. Birçoğu ipotekli olan tarla, traktör ve evlere peş peşe hacizler geliyor



Çiftçinin borcu gırtlağa dayanın tarla hacizde, her şey ipotekli.Milletin efendisi köylü ve çiftçi nefes alamaz halde. Ektiğini satamayan, satsa da para ettiremeyen çiftçi her geçen gün daha da borç sarmalının içine gömülüyor. Çiftçinin içinde bulunduğu durum milletvekillerini de isyan ettirdi. Genel Kurul'da konuşan muhalefet partisine mensup milletvekilleri, tarlaların, traktörlerin, evlerin, mal ve mülkün hacizli ve ipotekli olduğuna dikkat çekti.

Her yerde durum aynı

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, çiftçi borcunun kat kat katlandığını belirterek, Türkiye'nin birçok ilinde tablonun aym olduğunu, vatandaşın borcunun giderek büyüdüğünü vurguladı. Öğüt, "Yer Konya, 58 bin lira anapara borç, 280 bin lira olmuş. Yani 280 milyar. Ziraat Bankası. Beyza İrinci.İsmini söylemek te sakınca bulmadığım için söylüyorum. Bu insan kendini yaksa, bütün evini satsa ödeyemez. Şimdi, niye et ithal ediyoruz, onu anlatmaya çalışıyorum. Amasya Suluova'da bir üreticinin 50 bin lira borcu 146 bin lira olmuş. Bu insanlar nasıl hayvan yetiştirecek, sizlere soruyorum" ifadelerini kullandı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da, 'Tarlalar hacizli, ipotekli. Millette mal kalmadı" derken MHP  İzmir  Milletvekili Erdal Sipahi ise, "İzmir Kiraz'da 51 köyden 31'i yabancı bir bankaya ipotek karşılığı tarlalarını verdi" dedi.

Milletin efendisi icra ile

CHP'li Ensar Öğüt, Ardahan'da çüftçinin yüzde 98'inin icralık olduğunu belirtti ve "460 kişinin borcu var 3.5 milyon lira. Ardahan merkez bu. Çıldır Tarım Kredi Kooperatifi'nde 55 kişinin 270 bin lira borcu yar, şu anda hacizde. Hanak Tarım Kredi Kooperatifi, Damal, Posof, Ortakent ve Hanak üçü bir arada 80 köyde 1.150 kişi icralık. Göle'de 400 ortaklı kooperatif 1.1 milyonla icralık" diye konuştu.
Sözcü


Geri Dön