19 / 04 / 2024

Kozlu'ya 2,5 milyon TL maliyetli köprü yapılıyor!

Kozlu'ya 2,5 milyon TL maliyetli köprü yapılıyor!

Kozlu’nun büyük projelerinden biri olan yaklaşık 2.5 milyon maliyetli köprünün yapımında sona gelindiğini ifade eden Başkan Ertan Şahin, köprü ile birlikte şehir trafiğinin rahatlayacağına dikkat çekti.



Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin; köprü, halk pazarı, dere ıslahı projeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.


Köprü sayesinde alternatif bir yolun oluşacağının altını çizen Başkan Ertan Şahin, “Köprü ölçeğinde büyük projelerden birisidir. 2.5 milyona yakın maliyeti var. Bunun yapılması şöyle önemlidir. Kozlu trafik sorununun çözülmesi açısından ben bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Bir de alternatif bir yol olacak. Karşı yerleşimin şehirden kopuk olan yerleşimin de Kozlu şehir merkeziyle birleşmesi sonucu halkımızın şehir merkezine direk girmesini sağlayacak. Kozlu şehir merkezindeki araçların da karşı taraftaki otopark alanlarından ücretsiz olarak yararlanması şeklinde çarşı trafiğine de yeni düzen getirmek suretiyle de Kozlu’daki trafik sorununu inşallah büyük oranda halletmiş olacağız” diye konuştu.


Yeni Halk pazarının projelendirme aşamasında olduğunu ifade eden Başkan Ertan Şahin, “Yeni halk pazarı yapma konusunda çalışmalarımız var. Projelendirme aşamasındayız. İnşallah buna da kaynak arıyoruz. Kaynağı bulduğumuzda da önümüzdeki dönemde inşallah bunun temellerini atarız diye düşünüyorum. Tüm bu çalışmalara baktığımızda Kozlu’nun geleceğini şekillendiren yapılaşmayı devam ettiriyoruz. Mahalledeki çalışmalarımızı durdurmadan bu büyük yatırımlarımızla hizmetimizi sürdürüyoruz” dedi.


DERE ISLAHI

Kozlu Deresi’nin bugüne kadar yapılmış sağlıklı bir projesi olmadığını tespit ettiklerini ifade eden Başkan Ertan Şahin, “Biz geldiğimizden beri bahsediyoruz. Geçenlerde DSİ bölge müdürü ziyaret etti. Kozlu deresinin projelendirilmesi ile ilgili çalışmaların yapılmasıyla ilgili görüşme oldu. Sanayi köprüsü ile ilgili görüşmelerimiz oldu. Bunlarla ilgili görüşmeler yaptık. Kozlu deresinin bugüne kadar yapılmış ve sağlıklı bir projesi olmadığını tespit ettik. Kendilerinin bize verdiği bilgiler doğrultusunda üst havza denilen havzanın projelendirilmesi ihalesinden bahsetti. Bu olmazsa mevcut derenin projelendirilmesi mümkün olamayacağını anlattılar. Bundan sonraki aşamada Kozlu deresinin tamamının tensip bentleriyle, çevre duvarlarıyla, tabanıyla her şeyi ile yeniden projelendirilme suretiyle inşallah ilerleyen dönemlerde ihalesinin yapılmasını sağlamak için çalışmalara devam ediyoruz. Bu konuda gerek vekillerimiz gerekse bizler yoğun çaba harcıyoruz” şeklinde konuştu.


Değirmenağzı Tesisleri’nden karşılanan içme suyu ile ilgili yeni projeler olduğunu belirten Başkan Ertan Şahin, “Su ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Halkımız da bilir Kozlu’da suyun bir kısmı barajdan, bir kısmı da değirmenağzı tesislerinden sağlamak suretiyle alıyoruz. Değirmenağzı tesislerimizin ıslahıyla yeni bir sistem yapmak suretiyle çalışmalarımız sürüyor. Orman İşletmesi ve DSİ’den görüş alma şeklinde çalışmalarımız sürüyor. Bürokratik işlemler olduğu için sürekli görüşmelerle geçiyor. İnşallah önümüzdeki yıl işlemlerin yapılması ile bu tesislerimizin hizmete alınmasını sağlayacağız. Burada bizi en fazla zorlayan bürokrasinin yavaş işlemesidir. Gerek vekillerimizden gerek yetkililerimizle istişare halindeyiz. Onlar da bize yardımcı oluyorlar bu konuda da sürekli takibimizi yapıyoruz” diye sözlerini tamamladı.


Hürriyet


Geri Dön