27 / 04 / 2024

Kredi almak için faiz indirimi bekleyenler dikkat!

Kredi almak için faiz indirimi bekleyenler dikkat!

Merkez Bankası'nın ikinci hamlesinden sonra krediler artacak mı? Bireysel kredi faizleri düşecek mi? Bankalar kredi musluklarını açacak mı yoksa tam tersine kredilerdeki durgunluk daha da artacak ve bankalar güvenli alanda kalmayı mı seçecek? İşte uzmanların görüşleri.



Kredi almak için faiz indirimi bekleyenler dikkat!

Finans Piyasaları Uzmanı İris Cibre MB'nın bu son hamlesinin ticari kredilerde talep artışı sağlayacağını ancak arzı düşüreceğini belirtti. Özel bankaların ucuz kredi dağıtmayı tercih etmeyeceğini ve daha seçici davranacağını kaydeden Cibre, "Ticari kredi faizi ile birlikte kredilerde düşer. İhtiyaç kredilerinin faizi artar, talep düşer" dedi.Ekonomist Oğuz Demir ise ekonomi yönetiminin sadece savunma odaklı hareket ettiğinin belirterek "Faiz indirdik yatırım yapın dedikleri büyük şirketler için ucuz kredi ile genilama geri kalan herkes için ise aynı tas aynı hamam"  dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön