25 / 04 / 2024

Kripto para davalarına hangi mahkeme bakıyor?

Kripto para davalarına hangi mahkeme bakıyor?

400 bin kişinin mağduriyetine neden olan kripto para borsasında paralarını kaptıranlar hangi mahkemelere başvuracağını araştırıyor. Peki, kripto para davalarına hangi mahkeme bakıyor?



Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer’in, yaklaşık 400bin kişiyi mağdur ederek 2 milyar dolarla yurt dışına kaçmasıyla beraber ortaya çıkan kripto para krizi giderek büyüyor. Milliyet'ten Canen Erdoğan'ın haberine göre; kripto para nedeniyle mağdur olan vatandaşlar kayıplarını geri kazanabilmek için mahkeme arayışına girdi. 

Kripto para davalarına hangi mahkeme bakıyor?

SPK denetimi olmasına rağmen kripto parada hukuki süreç oldukça sıkıntılı. Çünkü bu işin tahsilatı da yaptırımı da ispatı da oldukça zor. Peki, kripto parada yetkili mahkeçe hangisi? ticaret mahkemesi mi, Asliye hukuk mu? İhtarname mi çekilecek, suç duyurusu mu? Tüm bu süreçler oldukça karışık. Yoruma açık bir süreç olması nedeniyle ne yazık ki avukatlardan da herhangi bir bilgi aktarımı yapılmıyor.

Uzman isimden kripto para yorumu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön