28 / 03 / 2024

Kripto paraların çevresel etkileri neler?

Kripto paraların çevresel etkileri neler?

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Fabio Panetta, kripto paralarla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. "Kripto paraların çevresel etkisini azaltmak ve sınırlamak küresel müzakerelerin parçaları arasında olmalı" da diyen Panetta, sürdürülebilirliğe dikkat çekti.



Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Fabio Panetta, kripto paralarla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Panetta, "Kripto paraların çevresel etkisini azaltmak ve sınırlamak küresel müzakerelerin parçaları arasında olmalı" şeklinde konuştu.

Milliyet'te yer alan habere göre; ECB Yönetim Kurulu Üyesi Fabio Panetta, küresel sürdürülebilir finans anlaşmasının değerlendirmesinde finansal aktivitenin hepsinin küresel iklim değişikliği planlarıyla uyumlu olması gerektiğine dikkat çekti.

Kripto paraların çevresel etkileri neler?

Panetta, küresel salgın Kovid-19 sürecinde azalan aktivite ile küresel emisyon hacimlerinde gerileme olduğunu, fakat bu düşüşü yetersiz gördüklerini vurguladı. Mevcut ortamda emisyonun yeni kriz öncesi seviyeleri bulduğunu belirtti.

"Kripto paraların çevresel etkisini azaltmak ve sınırlamak küresel müzakerelerin parçaları arasında olmalı" da diyen Panetta, Bitcoin'in tek başına Hollanda kadar elektrik kullandığını belirtti. Küresel kripto para madenciliğinin sürdürülebilirlik planlarının zarar görmesine neden olduğunu aktardı.

Kripto para yatırımcıları bunlara dikkat!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön