28 / 03 / 2024

Kriz MIPIM'e damgasını vurdu

Kriz MIPIM'e damgasını vurdu

Bu yıl 20'nci kez düzenlenen dünya emlak pazarının en kapsamlı etkinliği MIPIM 10 Mart Salı günü başladı.



İlk günün panel konuları, "Fransa: Zorlu Ekonomik Şartlarda Fırsatları Tanımlıyor", "Yatırım Fırsatları ve Asya'daki Zorluklar", "Yola Devam: Alıcılar Kim?", "Rus Gayrimenkul Pazarı: Paranın Değeri", "Politik Liderler Ekonomik Yavaşlama ile Nasıl Başa Çıkıyor ve Kentlerini Geleceğe Nasıl Hazırlıyor", "Tokyo: Yatırımın ve Geliştirmenin Hala Yükselişte Olduğu Yer", "Geleceği Yeniden Keşfetmek - Alternatif Senaryolar" ve "Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi Yatırımcıları için Yeni Ufuklar: Endişeli Yatırımcılar Fırsatçı Yatırımcılara Karşı" oldu.

12 Mart Perşembe günü düzenlenecek tören ile MIPIM Ödülleri sahiplerini bulacak. 13 Mart Cuma günü sona erecek etkinlikte bugün, "Yeşil ajanda - Küresel Hızı Korumak", "Yeşil, Sıska ve Cimri. Sürdürülebilirlik Şimdi Ne Kadar Önemli ve Ekonomik?", "Mega-Karma Kullanım için Yeni Sponsorlar: Tasarım Trendleri ve Finansal Zorluklar", "Gerileyen Pazarda Ticari Gayrimenkul: Kazananlar ve Kaybedenler?", "Birleşik Devletler'de Gayrimenkul Yatırımı Yapmak için Doğru Zaman mı? Nerede, Ne ve Nasıl?", "benim mimar(lar)ım" ve "Yola Devam: Neler Satılıyor?" konulu paneller gerçekleştirilecek.

Etkinlik organizatörü ReedMIDEM bu yılki etkinliklerden endişe verici şekilde uzak durulduğunu, önceden uçarak gelen firmalar bu yıl bunu yapmadığını açıklamıştı. Bu yıl katılım gösterenlerin sayısında geçen yıl düzenlenen etkinliğe katılan 29.000 kişinin üçte biri oranında azaldığı dikkati çekti. Etkinlik gazetesi dört sayıdan üçe indirildi.

Geçtiğimiz yıl öne çıkan alışveriş merkezi yatırımlarının bu yıl yerini turizm ve otel yatırımlarına bıraktığı MIPIM'de her yıl dikkati çeken parti havası bu yıl zayıf kaldı. Yat limanında kurulan çadırların ve kalabalığın bu yıl olmamasının nedeni kuşkusuz küresel ekonomik krizle ticaret sektörünün çöküşü oldu.

MIPIM Hakkında
Katılımcıların, sergilenen firmaların ve temsil edilen ülkelerin sayısı ve sergi alanlarının büyüklüğü her geçen yıl artış gösterdiği MIPIM, 1990 yılından bu yana gerçekleştiriliyor. Fransa'nın Cannes kentinde gayrimenkul sektörünün aktörlerini bir araya getiren MIPIM'de, yatırımcılar, yükleniciler, son kullanıcılar, mimarlar, otel şirketleri, yerel yönetimler ve emlak ofisleri dört gün boyunca sürdürdükleri projelerini sunmak ve iş ilişkilerini geliştirmek için toplanıyorlar.

GazeteParc

Geri Dön