11 / 05 / 2024

Krize yönelik çözüm önerileri MIPIM'de

Krize yönelik çözüm önerileri MIPIM'de

MIPIM 2009 konferans programı sektörün kilit aktörlerini stratejik küresel vizyonlar ve iş fırsatlarını konuşmak üzere davet ediyor.



Hızlı değişen gayrimenkul piyasasındaki ana trendler neler? Bazı bölgeler krizden daha az oranda mı etkileniyor? İş adamları doğru ortaklıkları nasıl kurabilirler? Herşey ne zman normale dönecek? MIPIM 2009 konferans programı sektörün kilit aktörlerini stratejik küresel vizyonlar ve iş fırsatlarını konuşmak üzere davet ediyor.
J.E. Robert Partners'ın başkanı Michael E. Pralle uluslararası piyasalardaki uzmanlık deneyimini şöyle paylaşacak:"MIPIM'i yöneticilere dünyanın dört bir yanından sektörün aktörleriyle bilgi alışverişi ve network altyapısı sağlanmasında yardımcı olan başlıca gayrimenkul pazarı konferansları bütünü olarak tanımlıyorum. Mevcut sıkıntılı ekonomik çevre ve karşılaştığımız birçok sektörel iş yüküne çözüm üretmede gerekli bilgi akışı ve bilirkişi bağlantılarının kurulmasında MIPIM her zamankinden daha hayati öneme sahip."

Michael E. Pralle'nin açılış konuşmasında vurgulanacağı gibi MIIM 2009 gayrimenkul sektöründeki yatırım konularına esas teşkil edecek konuların tartışıldığı bir platform olacak. 12 Mart günü düzenlenecek olan özel MIPIM zirvesi şu dört önemli uzmanı uluslararası yatırımcılardan oluşan bir seyirci kitlesinin önünde küresel yatırımların geleceği hakkında konuşmak üzere bir araya getirecek: Dietrich Heidtmann (Almanya), Morgan Stanley Yönetici Başkanı; Hans Op't Veld (Hollanda), PGGM Gayrimenkul Başkanı; Peter Reilly (Birleşik Krallık), JP Morgan Asset Management Yönetici Başkanı ve Joe Valente (Almanya), Allianz Real Estate GmbH Portfolyo ve Strateji Yönetimi Başkanı.

Yatımlara ek olarak, MIPIM konferansları belirli bölgelerde pazarın durumunu araştıracağı gibi yeni gelişmekte olan yatırım fırsatlarının altını çizecek. Fransa'nın katılacak saygın konuşmacıların katılacağı bir panel ile özel ilgi göreceği toplantıdaki konuşmacılar: Benoît du Passage, Jones Lang LaSalle Fransa ve Güney Avrupa CEO'su; Mathilde Lemoine, HSBC Fransa Ekonomisti ve Philippe Zivkovic, BNP Paribas Gayrimenkul Başkanı. Amerika Birleşik Devleti'nin de mercek altına alınacağı "Amerikan Gayrimenkullerine Yatırım İçin Doğru Zaman mı?Değilse Nasıl ve Ne Zaman" başlıklı bir konferans da düzenlenecek. Ayrıca Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi(GCC)'ne üye ülkeler için de bu hızla değişen, yüksek potansiyele sahip bölgede gelecek öngörüleri üzerine de konuşulacak bir panele MIPIM 2009'da yer verilecek. Rusya Federasyonu'ndan da üç önemli uzmanın katılım göstereceği bir panel de olacak: Dr. Veniamin Golubitsky, Renova StroyGroup Başkanı; Gnusarev Alexander, OPK Başkanı ve Darrell Stanaford, CB Richard Ellis Yönetici Başkanı.

Tüm bunların yanında, farklı yerel pazarlar hakkındaki detaylı bilgi alışverişine imkan tanıyacak olan interaktif Hızlı Eşleme turları sector profesyonellerine 7 dakika içinde yatırımcılardan oluşan bir seyirci topluluğu önğnde projelerini sunma ve farklı bölgelerden somut fırsat ilişkilerinin kurulmasını sağlayacak.

MIPIM Konferans programında altı çizilen bir diğer konu da gayrimenkul profesyonellerine kriz süresince projeleri pazarlarına alma hayati ortaklık yapacak olan yerel otoriteler üzerine odaklanacak. Bu toplantı 10 Mart Salı günü Fransız Çevre ve Sürdürülebilir Gelişme Bakanlığı'ndan kentsel projeler sorumlusu mimar Ariella Masboungi 'nin moderatörlüğünde yürütülecek.

MIPIM konferans programı, uzmanların bakış açılarını paylaşmalarına kendini adamış olsa da Cushman & Wakefield'ın Sermaye Piyasaı Grubu'nda üst düzey yönetici olan Janice Stanton tarafından yönetilecek bir oturumla katılımcılar kendi bakış açılarını birbirlerine açacaklar. Stanton tüm bu profesyonellerin avukatlığı görevini üstlenecek ve MIPIM katılımcılarının mevcut gayrimenkul piyasasındaki genel durumun değerlendirerek, gelecek olasılıklarını özetleyecek. Sunumunu takiben yapılacak basın toplantısında soruları yanıtlayacak.

GazeteParc

Geri Dön