26 / 04 / 2024

KTO’da otel ve rezidans işletmeleri sektörel toplantısı yapıldı!

KTO’da otel ve rezidans işletmeleri sektörel toplantısı yapıldı!

Kayseri Ticaret Odası 40. Meslek Komitesi çalışmaları kapsamında düzenlenen, otel ve rezidans işletmeleri sektörel istişare toplantısı, Kayseri Ticaret Odası VIP salonda gerçekleştirildi.



Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; KTO yönetim Kurulu Üyesi Mesut Haskahveci, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Komiseri Etem Bakal, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Ömer Ozan, Büyükşehir Belediyesi Kaytur A.Ş. Personel Müdürü Ahmet Nusret Kılnamaz, sektör temsilcileri ve komite üyeleri katıldı.

Başkan Hiçyılmaz toplantının açılışında yaptığı konuşmasında, Kayseri Ticaret Odası’ndaki meslek komitesi çalışmalarına vurgu yaparak,” Odamız bünyesindeki meslek komitelerimizin çalışmaları bizler için büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda; sektörlerde yaşanan gelişmeler, ortaya çıkan sorunlar ve sektör temsilcilerinin taleplerine ilişkin olarak çalışmalar yapmaktayız. Bu toplantımızda elde edeceğimiz veriler ışığında sorunlara çözüm bulabilmek adına üst kuruluşumuz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başta olmak üzere ilgili bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunacağız” dedi.

40. Meslek komitesi üyesi bulunan otel, rezidans ve benzeri işletmelerin sıkıntıları ve sektörde yaşanan gelişmelerin konuşulması için bu toplantıyı düzenlediklerini ifade eden Hiçyılmaz, yapılan istişare sonucunda alınacak kararların sektörün gelişimine katkıda bulunmasını temenni ettiğini belirtti.

Başkan Hiçyılmaz’ın açılış konuşmasının ardından sektör temsilcileri tek tek söz alarak; işletme ruhsatı alınması, haksız rekabet, günübirlik konaklamaya ilişkin Emniyet’e yapılan bildirimler başta olmak üzere birçok konuda talep ve sorunlarını dile getirdi. Kurum temsilcilerinin de söz alarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdikleri toplantıda ele alınan konulara ilişkin taleplerin, ilgili kurum ve kuruluşlara yazı ile bildirilmesi yönünde karar alındı.

Toplantının kapanışında konuşan Başkan Hiçyılmaz, sektörlerin sorunlarına çözüm bulunması noktasında bu tür toplantıları düzenlemeye devam edeceklerini belirtti ve sektör temsilcilerine sundukları katkılardan dolayı teşekkür etti.



Hürriyet 


Geri Dön