23 / 04 / 2024

'Küçük ev'lere pandemi ilgisi!

'Küçük ev'lere pandemi ilgisi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını sebebiyle, insanlar kalabalık ortamlardan uzak duruyor. Böylece kalabalıktan uzak yaşamaya olan talep arttı. Yazlıklar ya da müstakil evlerin yanı sıra tiny house'larda bu süreçte çok rağbet gördü. Peki nedir bu tiny house'lar?



Milliyet Gazetesi köşe yazarı Şebnem Burcuoğlu bugünkü köşesinde tiny house'ları kaleme aldı. 

İşte Şebnem Burcuoğlu'nun 'Yürüyen evler' başlıklı yazısı...

Bebekli ya da çocuklu bir eviniz bulunuyorsa, her yer her yerde olur ve ev ayaklanır, yürür ve gider. Ancak günümüzde gerçek anlamda yürüyen konut, yani tiny house'lar dikkat çekiyor. 

 Küçük ev lere pandemi ilgisi!

Yaşadığı alanı ve mekanı daraltmak isteyen vatanadaşlar çözümü mikro evler de buldu. Hem bütçe dostu, hem özgürce seyahat etme imkanı sunan, hem de dağınıklık derdi bulunmadığı göz önüne alınırsa tiny house hareketine Kovid-19 salgını sürecinde talebin artması normal bir durum. Maksimum otuz metrekare büyüklük içinde, zevkinize ve ihtiyacınıza göre tasarladığınız bir tekerlekli konutta oturuyorsunuz ve isterseniz deniz kıyısına, isterseniz yemyeşil bir ormanın ortasında yaşayabiliyorsunuz. Manyak komşular ve aidat bulunmuyor.

Tiny house akımı, aslında Amerika’da 2008'de ortaya çıkan mortgage kriziyle başladı. İnsanlar konut kredisi ödeyeceğine, yatırımlarını mikro evlere gerçekleştirdi.

 Küçük ev lere pandemi ilgisi!

Geçen günlerde ünlü oyuncu Aras Bulut İynemli’nin de tiny house yatırımında bulunduğu belirtildi. Ünlü oyuncu İynemli'nin evi 300 bin TL’ye satın aldığı ifade edildi. Aynı zamanda yurt dışında da bu akım oldukça rağmet görüyor; örneğin, şarkıcı Kesha, gerçek bir tiny house tutkunuymuş. Tam 1.65 milyon dolar değerinde bir mikro evi bulunuyor. İspanyol bungalov tarzını kullanan ünlü şarkıcının yürüyen evi Venice Beach’de konumlanıyor.

 Küçük ev lere pandemi ilgisi!

Mooble House ve Gogor House, ülkemizde artan tiny house hareketini öngörenlerden ve elini çabuk tutanlardan. Toplu yaşam alanları yerine bireysel hayata geçiş yapanlar bu firmalarla iletişim kuruyor ve kendi tarzına göre evini hazırlıyor. Fiyatlar da isteklere göre değişiklik götseriyor. 

100 bin TL maliyetle ev inşa etmek mümkün!

Pandemi sonrası ‘Tiny house’ akımı!


Geri Dön