26 / 04 / 2024

Küçükbay Grup inşaat sektörüne giriyor!

Küçükbay Grup inşaat sektörüne giriyor!

Türkiye’nin dünya pazarlarındaki en başarılı yağ markalarından Orkide ve Ekiz’in bağlı olduğu Küçükbay Grup, artan ihracat ve ciro oranlarıyla 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 30’luk büyüme sağladı. Firma inşaat sektörüne giriyor...



Türkiye’nin dünya pazarlarındaki en başarılı yağ markalarından Orkide ve Ekiz’in bağlı olduğu Küçükbay Grup, artan ihracat ve ciro oranlarıyla 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 30’luk büyüme sağladı.

Yağ ve plastik sanayiinden, eğitime, medyadan inşaat sektörüne kadar birçok alanda gösterdiği faaliyetlerle ülke ekonomisine yaptığı katkıyı her geçen gün artıran Küçükbay Grup, 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 30 büyüdü. Küçükbay Grup, yeni yatırmlarına paralel yükselen üretim ve ihracat hacmiyle konsolide bazda yaklaşık 1 milyar dolar ciro sağladı. Sürdürülebilir büyüme hedeflerinde her geçen gün çıtasını yükselten kuruluş, yıl sonu için öngördüğü rakamları yakaladı.

2015 için yüzde 35’i aşan büyüme hedeflerine ulaşmayı planladıklarını belirten Küçükbay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, “Hem ülke hem de kuruluş olarak önümüz açık, hedeflerimiz büyük” dedi. Küçükbay, sabit sermaye yatırımlarına ağırlık verdikleri 2014 yılını üretim ve ihracat açısından da oldukça verimli geçirdiklerini sözlerine ekleyerek “Pazarın ve rekabetin gerektirdiği yeni yatırımlar ve yeni pazarlara açılma politikamızla sürdürülebilir büyüme stratejilerimizde önemli başarılar elde ediyoruz. Türkiye’nin en büyük ilk 500 sanayi kuruluşu arasında 19 basamak birden yükselerek 91. sırada yer aldık. Özverili yönetim kadrolarımız ve tüm çalışanlarımızla geleceğe sağlam adımlarla ilerliyoruz” açıklamasında bulundu.

Geçen yıl faliyete geçen Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın da sayılı entegre yağ tesisleri arasında gösterilen Orkide Tekirdağ fabrikasının yağ sektöründe hem iç hem dış pazarda kendilerine büyük prestij ve güç kazandırdığına dikkat çeken Küçükbay, “Bu yıl içinde üretime geçmesini planladığımız  İzmir  Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki zeytinyağı işleme ve dolum tesislerimiz yanında yurt içinde İstanbul, Tekirdağ, Adana, İzmir bornova ve Kemalpaşa Akalan’da, yurt dışında ise Amerika, Japonya ve Etiyopya’da bir biri ardına gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla bu yıl da üretim, istihdam ve ihracatta önemli başarılara imza atmayı hedefliyoruz” diyerek bu yıl içerisinde İzmir’de önemli bir inşaat projesinin de startını vereceklerini duyurdu. Küçükbay, “Ayrıca Grubumuz bünyesinde 2015 yılı içerisinde önemli bir projeye başlayacağız. Bu projeyi gerek inşaat kalitesi gerekse konseptiyle emsallerinden farklı bir noktada konumlandırdık. 250 metre yüksekliğiyle İzmir’in en yüksek binası olmaya aday 52 katlı “By Tower” adını taşıyacak olan projenin brüt kullanım alanı ise 90 bin metrekare. 2015’in ilk çeyreğinde temel atmayı planlıyoruz. Şu anda İstanbul’dan sektörün önde gelen üç firmasıyla görüşme halindeyiz. Projenin işletme aşamasının da Küçükbay Grup adına yakışır bir şekilde olması için bu konuda uzmanlaşmış bir markayla işbirliği yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.


Milliyet


Geri Dön