29 / 03 / 2024

Küçükçekmece kentsel dönüşümle yenilenecek!

Küçükçekmece kentsel dönüşümle yenilenecek!

Küçükçekmece Belediyesi, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında Yenimahalle, İmaret Caddesi üzerindeki 25 gecekondunun yerine 108 daireden oluşan rezerv konutların yapımına başladı.



Küçükçekmece Belediyesi, ilçenin çehresini değiştirecek olan  kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ediyor. Mevcut yapı stokunun yenilenmesini amaçlayan kentsel dönüşüm dahilinde, Yenimahalle Tepeüstü Mezarlığı’nın altında bulunan 3 bin 230 metrekarelik alanda inşa edilen rezerv konutları projesi, 108 konuttan oluşacak.

Kapalı inşaat alanı 15 bin metrekare olan toplu konut projesi dahilinde,  108 konutun yanı sıra; 4 mağaza ve 64 araç kapasiteli kapalı otopark da yer alıyor. Rezerv konutlar; 18 adet 3+1 ve 90 adet 2+1 daireler olarak tasarlandı.


“HİÇBİR VATANDAŞIMIZ MAĞDUR OLMAYACAK”

Projenin bölgedeki 25 gecekondunun yerine yapıldığını belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Burada hiçbir vatandaşımızın mağdur olmamasını çok önemsiyoruz. Bu gecekondularda oturan ve hak sahibi olan vatandaşlarımıza konutları teslim edilecek. Oradaki hiçbir vatandaşımız başka bir yere gönderilmeyecek. Kalan konutlar ise Fatih Mahallesi’nde oturan ve evi dönüşüme tabi olmuş olan hak sahibi vatandaşlarımıza teslim edilecek ” diye konuştu.


Hürriyet




Haber İstanbul Gazetesi şu şekilde yer aldı...


Küçükçekmece Belediyesi, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında Yenimahalle, İmaret Caddesi üzerindeki 25 gecekondunun yerine 108 daireden oluşan rezerv konutların yapımına başladı Küçükçekmece Belediyesi, ilçeııiıı çehresini değiştirecek olan kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ediyor. Mevcut yapı stokunun yenilenmesini amaçlayan kentsel dönüşüm dahilinde, Yenimahalle Tepeüstü Mezarlığı'mn altında bulunan 3 bin 230 metrekarelik alanda inşa edilen rezerv konutları projesi, 108 konuttan oluşacak. Kapalı inşaat alanı 15 bin metrekare olan toplu konut projesi dahilinde, 108 konutun yanı sıra; 4 mağaza ve 64 araç kapasiteli kapalı otopark da yer alıyor. Rezerv konutlar; 18 adet 3+1 ve 90 adet 2+1 daireler olarak tasarlandı. "Hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak" Projenin bölgedeki 25 gecekondunun yerine yapıldığını belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, "Burada hiçbir vatandaşımızın mağdur olmamasını çok önemsiyoruz. Bu gecekondularda oturan ve hak sahibi olan vatandaşlarımıza konutları teslim edilecek. Oradaki hiçbir vatandaşımız başka bir yere gönderilmeyecek. Kalan konutlar ise Fatih Mahallesi'nde oturan ve evi dönüşüme tabi olmuş olan hak sahibi vatandaşlarımıza teslim edilecek " diye konuştu. 


İstanbul Gazetesi


Geri Dön