20 / 04 / 2024

Küçükçekmece'deki riskli yapıları İAÜ tespit edecek!

Küçükçekmece'deki riskli yapıları İAÜ tespit edecek!

Küçükçekmece Belediyesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye’ye yepyeni bir çehre kazandıracak olan kentsel dönüşüm adına, önemli bir protokole imza attı.




Bu kapsamda Küçükçekmece Belediyesi, 6306 sayılı “ Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun’ çerçevesinde, ilçedeki "Riskli Yapıların" tespiti hususunda yapılacak çalışmaları İstanbul Aydın Üniversitesi’ne yaptıracak. 


Konuyla ilgili Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Aydın arasında protokol imzalandı.  İmza törenine İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli ve öğretim üyeleri de katıldı. 


RİSKLİ YAPILARI ‘İAÜ’ BELİRLEYECEK


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli yapıların tespiti hususunda lisanslandırılan İstanbul Aydın Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün, en donanımlı merkezlerden biri olduğuna dikkat çeken Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ‘Sahip olduğu alt yapı ve eğitim kadrosu itibarıyla kentsel dönüşüm sürecinde yapı analizlerinin sağlıklı bir şekilde yapılması için en güvenilir merkezlerden biriyle işbirliği yapıyoruz. Bölgedeki riskli yapıların belirlenmesi adına bu işbirliğinin önemli olacağını düşünüyoruz. Bu protokol, vatandaşlarımızın bölgemizdeki üniversiteden böyle bir hizmet alması adına önemli bir kolaylık sağlayacaktır.’ dedi. 


‘İLÇENİN İHTİYAÇLARINA GÖRE YAPILANIYORUZ’


Küçükçekmece Belediyesi’nin, İstanbul Aydın Üniversitesi’nin kuruluş aşamasında her türlü desteği verdiğini ifade eden İAÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Aydın da, üniversite olarak bölgenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde yapılandıklarını ifade etti. Aydın, ‘ Üniversitemizin bütün birimleriyle birlikte Küçükçekmece Belediyesi’nin bir birimi gibi hizmet vermeye devam edeceğiz. Kentsel dönüşüm sürecinde siyasi iktidarın bu konudaki ehemmiyetinin bir uzantısı olarak ve bu bölgemizin de riskli olduğunu göz önüne alarak, çalışmalarımızı toplumun ve toprağın ihtiyacı olan alanlara yönlendiriyoruz. Yatırımlarımızı ona göre yapıyoruz.’ şeklinde konuştu. 


Geri Dön