25 / 04 / 2024

Küçükçekmece'nin çehresini değiştirecek projeler yükseliyor!

Küçükçekmece'nin çehresini değiştirecek projeler yükseliyor!

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “İlçede yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltecek projelerimiz hız kesmeden devam ediyor” diyerek açıklamalarda bulundu. 




Milliyet Gazetesi yazarlarından Eren Aka, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ile bir röportaj gerçekleştirdi. İşte, o röportaj...

İstanbul’un en kalabalık nüfuslu ilçeleri arasında yer alan Küçükçekmece, yeni yatırımlar ve projelerle her geçen gün daha gelişen ve değişen bir ilçe olma yolunda ilerliyor. 

İstanbul’un en büyüğü
Fevzi Çakmak Mahallesi Halkalı Caddesi üzerinde yapımı devam eden Fevzi Çakmak Pazar Yeri ve Yer Altı Otoparkı çalışmasının toplam alanı 23 dönüm. İstanbulu’un en büyük kapalı pazar yeri olma özelliğini taşıyan, 650 tezgaha ev sahipliği yapacak olan projenin, kapalı inşaat alanı 62.000 m2. Yatırımın içinde 1166 araç kapasiteli otopark da bulunuyor. Ayrıca meydan, yeşil alanlar, süs havuzları, çocuk oyun parkı, dinlenme, gezi ve yürüyüş alanları da proje kapsamında hayata geçirilecek. Çok büyük kısmı tamamlanan proje önümüzdeki günlerde hizmete açılacak.

Cennet Mahallesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi arkasında bulunan Küçükçekmece Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne ait alanda yapımı devam eden Cennet Meydanı Pazar Yeri projesi de yaklaşık 11.600m2’lik bir alanda uygulanacak. Yatırım dahilinde meydanda, 450 tezgahlı kapalı pazar yeri, sosyal tesis ve  4 katlı 400 araç kapasiteli kapalı otopark bulunuyor. Merkez Mahallesi Aytaç Mevkii’ndeki Tuna Caddesi üzerinde yapımı devam eden Halkalı Pazar Yeri, Sağlık Ocağı ve Yer Altı Otoparkı projesi ise yaklaşık 3 dönümlük bir alanda uygulanıyor. Proje içerisinde 2 katlı kapalı pazar yeri, kapalı otopark, 20 muayene odası bulunan aile sağlığı merkezi, belediye hizmet birimi,muhtarlık, atölye ve derslikler yer alıyor. Tevfikbey Mahallesi’nde Küçükçekmece Belediyesi’ne ait Yol Yapım Amirliği’nin bulunduğu alanda yapılması planlanan  Tevfikbey Meydanı Pazar yeri yatırımı, Beşir Kemal Caddesi ve Şehit Feride Sokak kesişiminde konuşlandırılacak. Kapalı inşaat alanı 3055 m2 olacak yatırım; meydan, katlı yer altı otoparkı, pazar yeri gibi donatılarla dikkat çekiyor. 

Soğuksu Sosyal Tesisleri
Küçükçekmece Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi Aşık Veysel Caddesi üzerinde yepyeni bir sosyal tesisi İstanbulluların hizmetine sundu. 4200 m2 alana inşa edilen Soğuksu Sosyal Tesisleri, ailece dingin ve huzurlu bir gün geçirmek isteyenlere kapılarını açıyor. 80 kişi kapalı, 84 kişilik dış mekan kapasiteli tesis, uygun fiyatlarla misafirlerini ağırlıyor. Adeta bir yaşam kompleksini andıran, Karadeniz Evi ve modern yapısıyla da göz dolduran Soğuksu Sosyal Tesisleri tüm İstanbullulara ailece keyifli zamanlar geçirebilme fırsatı sunuyor. Tesislerde, açık otopark, çocuk oyun alanı ve amfi tiyatro da yer alıyor.

Küçükçekmece Belediyesi Atakent Mahallesi’nde çalışmaları devam eden Selçuklu ve Halkalı Sosyal Tesisleri ile Soğuksu Macera Parkı Kafe ve Seyir Kulesi’ni de çok yakında hizmete sunacak.

Çocuk Üniversitesi örnek gösteriliyor
Özel yetenekli öğrencileri desteklemek amacıyla hayata geçirilen Küçükçekmece Çocuk Üniversitesi kısa süre içinde hem eğitim anlayışı hem de sosyal alandaki başarılarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Özel yetenekli öğrencilere, özgün atölye çalışmaları ile eğitim desteği veren üniversite, eğitim çalışmalarının yanı sıra ulusal ve uluslar arası yarışmalara öğrencilerini mental olarak hazırlayarak katılımlarını sağlıyor. Çocuk Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler katıldıkları yarışmalarda aldıkları derecelerle Küçükçekmece’yi başarıyla temsil etti. Geleceğin Teknoloji Yıldızları Seçmeleri’nde 7 öğrenci ilk 432 öğrenci arasına girmeyi başardı ve 36 ay sürecek ücretsiz eğitim ve proje çalışmalarına katılma hakkı kazandı. Öğrencilerden Arzum Ceren Toz, Mustafa Kadiroğlu Dünya Çocuk İnovasyon Ödülleri Yarışması’nda ‘Bukalemun Robot’ isimli proje ile İstanbul birincisi oldu. 

Doğayla iç içe
Küçükçekmece Belediyesi, Atakent Mahallesi Selçuklu Caddesi üzerinde hayata geçirdiği ‘Selçuklu Sosyal Tesisleri ve Parkı’nı hizmete açtı. Doğayla iç içe park alanı, yapay deresi, göleti ve çocuk oyun grupları ile misafirlerine keyifli zamanlar geçirmeyi vadeden yepyeni bir sosyal tesisi daha vatandaşların hizmetine sunan Küçükçekmece Belediyesi, böylece ilçeye ikinci sosyal tesisini kazandırmış oldu. Ahşap ve modern mimarisiyle göz dolduran Selçuklu Sosyal Tesisleri, 120 kişi içerde ve 90 kişi açık terasta olmak üzere toplamda bin 210 kişiyi ağırlayacak. Otoparkı, seyir alanları ve piknik alanlarıyla da dikkat çeken tesis çevresinde, 1000 kişilik amfi tiyatro ve sahne binası da yer alıyor.


Geri Dön