27 / 04 / 2024

Küçükçekmece'nin otopark sorunu çözülecek mi?

Küçükçekmece'nin otopark sorunu çözülecek mi?

"Ulaşım üssü” sloganıyla yola çıkılan Küçükçekmece ilçesi trafik konusunda sınıfta kalacağa benziyor. Bölgeden geçmesi planlanan havaray ve metro istasyonlarının trafiği rahatlatıcı etkisi konusunda vatandaşlar düşünceli.



"Ulaşım üssü” sloganıyla yola çıkılan Küçükçekmece ilçesi trafik konusunda sınıfta kalacağa benziyor. Bölgeden geçmesi planlanan havaray ve metro istasyonlarının trafiği rahatlatıcı etkisi konusunda vatandaşlar düşünceli. Küçükçekmece sakinleri “Havaray ve metronun yoğunluğunu kaldıracak bir altyapımız yok. Otopark noktasında da sıkıntılar yaşıyoruz. Acilen bir çözüm yolu bulunmalı” diyerek yetkililere seslendi.


İstanbul’un en büyük ilçesi olan ve şu anda nüfusu bir milyona yaklaşan Küçükçekmece adının tam tersi bir hızla büyüyor. Nüfusuyla birlikte sorunları da artan ilçenin, en büyük sorunu ise otopark sıkıntısı. İlçede büyük çapta bir otoparkın olmayışından dolayı, vatandaşlar araçlarını kaldırımlara park etmek zorunda kalıyor. Vatandaşlar, “Araçlardan dolayı adım atacak kaldırım kalmadı. Caddeden yürümek zorunda kalıyoruz. Can güvenliğimiz yok. Biz yürümekte zorlanırken, engelli vatandaşlarımız ne yapsın” diyerek sorunlarını dile getirdi.


Geçtiğimiz sayılarda manşetimize taşıdığımız Sefaköy D-400 karayolunun yanında bulunan boş arazi bu sorunun can simidi olarak görülüyor. Şu anda TOKİ’nin hizmet alanında olan ve otopark hizmeti verilen alanda yeraltı otoparkı yapılmasının bir çözüm yolu olacağını söyleyen Küçükçekmeceliler “Bu alanda yeraltı otoparkı yapılmalı, üst tarafında ise sosyalleşebileceğimiz bir alan olmalı. Burada 3 tane metro projesi ile Havaray ve  Marmaray  projeleri var. Küçükçekmece büyük bir istasyon alacak. Bunun için çalışmalar yapılmalı” ifadelerini kullandı.


ULAŞIM ÜSSÜ SLOGANIYLA YOLA ÇIKTI, YOLDA KALDI 

Küçükçekmece ilçesinin bu sorunu geçtiğimiz aylarda Küçükçekmece Belediyesi ve İBB Meclisinin CHP’li Üyeleri Ercan Ulaş Kaya, Av. Erhan Aslaner, Fatih Üstünbaş, Ali Delen’in imzaları ile meclise sunuldu. Arazinin TOKİ’ye kentsel dönüşüm amacıyla tahsis edildiğini, arazinin kamu menfaati doğrultusunda kullanılması gerektiğini söyleyen CHP’liler, hazırladıkları soru önergesini meclise sunup, Başkan Kadir Topbaş’tan açıklama istediler. Arazinin yeşil alan olarak değerlendirilip, İstanbul’da meydana gelebilecek büyük bir depremde vatandaşların toplanma ve yardım alanı olarak kullanılmasının en doğru karar olacağını söyleyen CHP İBB Meclis Üyesi Ercan Ulaş Kaya, soru önergesini meclis kürsüsünden de okudu.


"RANT DEĞİL, KENT MEYDANI OLSUN”


Ercan Ulaş Kaya yaptığı açıklamada, alanın Sefaköy metrobüs durağına çok yakın olduğunu, vatandaşların araçlarını buraya park ederek İstanbul’un çeşitli semtlerine gidebileceklerini söyledi. Kaya, “İleride yapılabilecek metro hattına da altyapı oluşturacak bu alan, çok katlı otopark ile park et-devam et sistemiyle D-400’ün trafik yükünü azaltacak niteliktedir” dedi.  Alanın Atatürk Hava Limanı’na da çok yakın olduğunu ve ranta açık bir arazi olduğunu belirten Kaya, şunları söyledi: “Burası, deprem toplanma noktası olarak, ilçemize ulaşılabilir yardımlar için en uygun alandır. Bu bölgenin büyük bir otoparka, kent meydanı ve deprem toplanma alanına şiddetle ihtiyacı var. Burası kamu yararına kullanılırsa, Küçükçekmece en az 6 katlı otopark ile park et-devam et sistemine, otopark üstünde bir kent meydanına ve deprem sonrası geniş çaplı toplanma noktasına kavuşmuş olacaktır. İlk büyük kent meydanı ile aynı zamanda hemşeri kültürünü de bu alanda geliştirebileceğiz. Bu alan rant değil, kent meydanı olsun.


Yaşam Gazetesi


Geri Dön