25 / 04 / 2024

Kudüslü Müslümanlara çok acil 10 bin konut gerek!

Kudüslü Müslümanlara çok acil 10 bin konut gerek!

İlk defa Kudüs'e giden ASKON Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, "Acil 10 bin konuta ihtiyaç var. Yeni evlenen Filistinli çocuklarımız adetleri gereği yeni eve geçme ihtiyacı duyuyor." dedi. 



İlk defa Kudüs'e geldiğini ifade eden Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Zeytindağı bölgesinde Anadolu Ajansı'ndan Esat Fırat'a açıklama yaptı. Cesur, "Kutsal bir mekan. Doğrusu çok etkilendik ama sıkıntılar altında." dedi.

Cesur, Yahudilerle Filistinliler arasındaki aylık gelir uçurumuna dikkat çekti. Cesur, "Aşırı bir dengesizlik söz konusu. Bir de imarda haksızlıklar var. Arsalar çok pahalı, Filistinli kardeşlerimiz bu arsaları almakta zorlanıyor. İmarda da eşitlik yok." dedi.

ASKON Başkanı Cesur, İsrail'e bağlı Kudüs belediyesinin Filistinlilerin kendi arazilerine konut inşa etmesine zorluk çıkardığını veya konut inşa alanını azalttığını söyledi.  

10 bin konuta ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Cesur, "Acil 10 bin konuta ihtiyaç var. Yeni evlenen Filistinli çocuklarımız adetleri gereği yeni eve geçme ihtiyacı duyuyor. Bunun için bu yeni konutların yapılması gerekir. Burada hem konut sıkıntısı var hem de kiralar çok yüksek. Dolayısıyla bir an önce yeni arsalar teşkil edip, minimum 10 bin ev inşa ederek, Filistinli kardeşlerimizin burada kalmasını sağlamalıyız." ifadelerinde bulundu.

Başkan Cesur, Kudüs'e sahip çıkmak için en önemli hedefler arasında Filistinlilerin Kudüs'te kalmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Cesur, "Biz de bu konuda çalışmalar yapacağız. Filistinli iş adamlarını İstanbul'a davet ettik. Orada bu istişareleri daha da ilerleteceğiz ve inşallah bir çözüm noktasına getireceğiz." dedi. 


Geri Dön