20 / 04 / 2024

`Kullanılamaz' raporlu okulda ders başı yapıldı

`Kullanılamaz' raporlu okulda ders başı yapıldı

Deprem kuşağında yer alan ve kullanılamaz raporlu okulda bu yıl da 133 öğrenciye ders başı yaptırıldı



Tunceli Milli Eğitim Müdürlüğü, Pülümür ilçesi kaymakamlığının 2003'te meydana gelen depremde uzmanlar tarafından "kullanılamaz" raporu verilen Dede Korkut İlköğretim Okulu'nun boşaltılması talebine yanıt vermedi.

Deprem kuşağındaki okulda bu yıl da 133 öğrenciye ders başı yaptırıldı. Pülümür'de 1966'da yapılan ve 1993'te ek kat çıkılan okul, 2003'te bir kişinin öldüğü 6.1 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gördü. Bayındırlık ve İskân İl Müdürlüğü uzmanları okula "kullanılamaz" raporu verdi. Uzmanlar, binanın "yığma" olarak nitelendirilen tarzda yapıldığını, ancak çelik güçlendirme ile onarıldıktan sonra kullanılabileceğini belirtti. Pülümür Kaymakamlığı, bu raporları Tunceli Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdi. Ancak, bina onarılmadı.

Pülümür'de görev yapan tüm kaymakamlar, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne altı kez yazı yazarak okulun boşaltılmasını istedi. Son olarak Pülümür Kaymakamı Deniz Pişkin, yeni eğitim ve öğretim yılı başlamadan önce gönderdiği yazıda, 15 öğretmen ve 133 öğrencinin bulunduğu okulun boşaltılmasını, öğrencilerin Gazi Lisesi'ne taşınmasını ve lisede ikili eğitime geçilmesini önerdi. Milli Eğitim Müdürlüğü yanıt vermeyince, okulda bu yıl da ders başı yapıldı.
Öğrenci ve veliler, sınıflarda çatlaklar olduğunu ve binanın çökme tehlikesinin bulunduğunu söyledi. Veliler okulun onarılmasını ya da öğrencilerin başka okula alınmasını istedi.
Milliyet


Geri Dön