18 / 04 / 2024

Kumluca Ceneviz Koyu'ndaki kaçak yapılar mühürlendi!

Kumluca Ceneviz Koyu'ndaki kaçak yapılar mühürlendi!

Kumluca’ya bağlı Adrasan Mahallesi Ceneviz koyunda kaçak olduğu tespit edilen yapılar Kumluca Belediyesi tarafından mühürlendi. Çetinkaya, “Belediyemiz sınırları içinde, hiç kimsenin kanuna aykırı kaçak yapılaşma yapmasına müsaade etmiyoruz." dedi.



Kumluca Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Adrasan Mahallesi Ceneviz koyunda kaçak yapı denetimi gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde Beydağları Sahil Milli Parklar sınırlar içerisinde ve birinci derece doğal sit alanında kaçak olarak yapılan yapılar hakkında tutanak tutularak mühürlendi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, belediye sınırları içerisinde kesinlikle kaçak yapıya müsaade etmeyeceklerini, bu konuda ilgili birimlerin denetimlerini aralıksız sürdürdüklerini söyledi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, Ceneviz koyunda gerçekleştirdikleri denetimlerde de, Beydağları Sahil Milli Parklar sınırı içinde yer alan ve birinci derece doğal sit alanı olan bölgede kaçak yapılaşma tespit edildiğini ifade eden Çetinkaya, yapılar hakkında tutanak tutulduğunu ve mühürlendiğini belirtti. Çetinkaya, “Belediyemiz sınırları içinde, hiç kimsenin kanuna aykırı kaçak yapılaşma yapmasına müsaade etmiyoruz. Bu konuda ekiplerimiz denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyorlar. Tespit edilen kaçak yapılar hakkında tutanak tutarak konu belediye encümenimize geliyor. Burada alınacak karar doğrultusunda, kaçak yapılaşma yapanlar hakkında hem suç duyurusunda bulunuluyor, hem de ceza işlem uygulanıyor” dedi.



Hürriyet 


Geri Dön