26 / 04 / 2024

Kupon arsa nedir? Kupon arsa alırken nelere dikkat edilmeli?

Kupon arsa nedir? Kupon arsa alırken nelere dikkat edilmeli?

Kupon arsa, gayrimenkul sektöründe kullanılan bir terim olmakla birlikte, uygun fiyatlı arsaları nitelendirmektedir. Kupon arsa almak herkes için büyük fırsat olsa da bu tarz arsaları alırken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar bulunmaktadır…



KUPON ARSA ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Kupon arsa terimi hukuki literatürde veya resmi evraklarda geçen bir terim değildir. Bu nedenle bir arsanın kupon arsa olup olmadığına kişinin kendisi karar vermek zorundadır. Ancak kupon arsanın yazılı bir metni veya kesinleşmiş özellikleri yoktur. Kişi ancak yaptığı detaylı araştırmanın ardından bu karara varabilir.

Kupon arsa nedir? Kupon arsa alırken nelere dikkat edilmeli?

Bununla birlikte, bir gayrimenkulün kupon olup olmadığı olmadığını anlamak için ilk dikkat edilmesi gereken şeylerin başında arsanın tapu durumu vardır. Tapunun müstakil mi veya hisseli mi bilinmelidir. Eğer arsa hisseliyse ön alım hakkı incelenmelidir. Aynı zamanda tapu sorgulaması yaparken arsanın üzerinde haciz, ipotek veya intifa hakkı olup olmadığı da dikkatli olarak araştırılmalıdır.

Kişinin giderek yerinde gördüğü arsanın lokasyonu ada, parsel sorgulaması yapılarak haritadaki yeri ile eşleştirilmelidir.

1 dönüm kaç metrekaredir? Dönümün metrekare hesabı nasıl yapılır?


Geri Dön