19 / 04 / 2024

KUR İnşaat'ın Denizli'de kazandığı otogar ihalesi onaylandı!

KUR İnşaat'ın Denizli'de kazandığı otogar ihalesi onaylandı!

Denizli Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, yeni terminal kompleksi yapımı için Temmuz 2011 düzenlenen ihalede sürecin tamamlandığı, 10 firmadan en düşük teklifi veren KUR İnşaat firmasının teklifinin onaylandığı kaydedildi



Denizli Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, yeni terminal kompleksi yapımı için Temmuz 2011 düzenlenen ihalede sürecin tamamlandığı, 10 firmadan en düşük teklifi veren KUR İnşaat firmasının teklifinin onaylandığı kaydedildi.

Belediyesi ve ihaleyi kazanan KUR İnşaat firması arasında arasında sözleşme düzenlendiği bildirilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"KDV dahil 103 milyon lira bedelle yapılacak olan Otogar, 23 Aralık 2011 tarihinde ilk kazma vurularak 13 Ağustos 2013 yılında tamamlanıp hizmet vermeye başlayacak. İnşaat süreci boyunca 12 teknik personel firmada görev yaparken belediyeden de yine 12 teknik personel çalışmaları denetleyecek. İnşaatın ilerleyen sürecinde peyzaj mimarları ve bilgisayar programcıları da kontrolör
 olarak görev yapacak."

"OTOGAR İHALESİ BİR KALEMDE İHALE EDİLEN EN BÜYÜK PROJE OLMA ÖZELLİĞİNE SAHİP

Denizli Şehirlerarası Otogar Terminalinin 103 milyon lira maliyetiyleDenizli Belediyesi tarihinde bir kalemde ihale edilen en büyük proje olma özelliğine sahip olduğunun belirtildiği açıklamada, şöyle denildi:

"Söz konusu 103 milyon liralık tutar, 2004 yılı Denizli Belediyesi bütçesinin 2 katı büyüklüğünde bir rakam olarak dikkat çekiyor. Denizli Belediyesi Şehirlerarası Otogar Terminali, 32 bin metrekare alana, yerin altına 3kat olacak şekilde inşa edilecek. Komplekste çeşitli amaçlarda kullanılmak üzere 16 katlı bir de iş merkezi olacak. İş merkezi 12 bin 500 metrekare alana inşa edilecek. Otogar, 1, 2 ve 3. bodrum katlarından oluşacak. Otogardaki söz konusu alan 800 araç kapasiteli olarak planlandı. Denizli Belediyesi Şehirlerarası Otogar Terminali de Denizli Garı ile iç içe olacak şekilde inşa edilecek. Gelecek on yıllarda ülkemizin ve Denizlinin demir ağlarla örülmesi durumunda söz konusu otogar, demir yolu garı olarak da kullanılabilecek."

AA


Geri Dön