19 / 04 / 2024

Kur korumalı TL mevduat hesabı 131 milyar TL'yi geçti!

Kur korumalı TL mevduat hesabı 131 milyar TL'yi geçti!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kur korumalı TL mevduat hesabına ciddi bir talep olduğuna dikkat çekerek, "Cuma akşamı itibarıyla 131 milyar lirayı aşan ciddi bir meblağa ulaşıldı. Günde ortalama 10 milyar lira sisteme girdi." diye konuştu.



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Milli İrade Platformu tarafından "Türkiye İçin Varız, Bir Aradayız" başlığıyla yapılan üye sivil toplum kuruluşları istişare toplantısında gerçekleştirdiği konuşmada, son 2 senede pandeminin etkisiyle ve enflasyon sebebiyle küresel ekonomide karşılaşılan sorunlara değindi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Nebati, kur korumalı TL mevduat hesabıyla ilgili de konuştu. 

Kur korumalı TL mevduat hesabı 131 milyar TL yi geçti!

- "2023'te tek haneli enflasyonu göreceğiz"

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "Mali politikalar ve atacağımız adımlarla önümüzdeki yıl, yani tam zamanında yapılacak seçimlere, tek haneli enflasyonla gireceğiz. Üzerimizde bir kambur var; Aralık ayı. Ocak ayında da bir miktar enflasyonla karşı karşıyayız. Ancak bundan sonrası ilk çeyrekten sonraki değişimi hep birlikte yaşayacağız, göreceğiz. Bu enflasyon sıkıntısını sadece biz değil bütün dünya hep birlikte 2022'de yaşayacak ve bunun üstesinden gelen bizler olacağız." açıklamasında bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön