26 / 04 / 2024

Kurbağalıdere’ye otel projesi iptal!

Kurbağalıdere’ye otel projesi iptal!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kadıköy eski Salı Pazarı olarak bilinen, Kurbağalıdere ile Fenerbahçe Stadyumu arasında bulunan 3 bin metrekarelik alana yapılması planlanan 12 katlı otel projesini iptal etti.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kadıköy eski Salı Pazarı olarak bilinen, Kurbağalıdere ile Fenerbahçe Stadyumu arasında bulunan 3 bin metrekarelik alana yapılması planlanan 12 katlı otel projesini iptal etti.


Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu yaptığı açıklamada;" Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kadıköy eski Salı Pazarı olarak bilinen, Kurbağalıdere ile Fenerbahçe Stadyumu arasında bulunan 3 bin metrekarelik alana 12 katlı otel yapılmasına olanak sağlayan imar planı değişikliğini yaptığımız itirazı yerinde görüp geri çekti. Kadıköy Belediyesi olarak Zühtüpaşa Mahallesi’ndeki Kurbağalıdere ile Fenerbahçe Stadyumu arasında kalan 3 bin metrekarelik alan için istenilen plan değişikliğine itiraz etmiştik. İtirazı değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, itirazın yerinde olduğunu dikkate alarak Kurbağalıdere’ye otel inşaatı projesini iptal etti" dedi.



Kadıköy Belediyesi


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kadıköy eski Salı Pazarı olarak bilinen, Kurbağalıdere ile Fenerbahçe Stadyumu arasında bulunan 3 bin metrekarelik alana yapılması planlanan 12 katlı otel projesini iptal etti.


Kurbağalıdere’nin hemen yanına yapılmak istenen 12 katlı otel için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Haziran ayında onay vermiş, Kadıköy Belediyesi askıya çıkan plana itiraz etmişti. Bakanlık, imar planı değişikliğine yönelik yapılan itirazı yerinde görüp geri çekti. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu yaptığı açıklamada "Kadıköy Belediyesi olarak Zühtüpaşa Mahallesi’ndeki Kurbağalıdere ile Fenerbahçe Stadyumu arasında kalan 3 bin metrekarelik alan için istenilen plan değişikliğine itiraz etmiştik. İtirazı değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, itirazın yerinde olduğunu dikkate alarak Kurbağalıdere’ye otel inşaatı projesini iptal etti" dedi.


Kurbağalıdere’nin hemen yanı başına yapılması planlanan projede inşaat yoğunluğunun iki emsal olması ve otelin bodrum katlarında otoparkın yanı sıra hamam, sauna, havuz, yemekhane gibi tesislerin yer alması planlanıyordu.


Hürriyet 



Haber Gazetem İstanbul'da şu şekilde yer aldı ;



Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kurbağalıdere'ye otel projesi, Kadıköy Belediyesi tarafından yapılan itiraz sonucunda Çevre ve Şehirlik Bakanlığınca geri çekildiğini belirtti. Başkan Nuhoğlu yaptığı açıklamada, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kadıköy eski Salı Pazarı olarak bilinen,

Kurbağalıdere ile Fenerbahçe Stadyumu arasında bulunan 3 bin metrekarelik alana 12 katlı otel yapılmasına olanak sağlayan imar planı değişikliğini yaptığımız itirazı yerinde görüp geri çekti.


Kadıköy Belediyesi olarak Zühtüpaşa Mahallesi’ndeki Kurbağalıdere ile Fenerbahçe Stadyumu arasında kalan 3 bin metrekarelik alan için istenilen plan değişikliğine itiraz etmiştik. İtirazı değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, itirazın yerinde olduğunu dikkate alarak Kurbağalıdere’ye otel inşaatı projesini iptal etti" dedi.


Ne olmuştu?


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 4 yıl önce ihaleye verilmesine rağmen, halen ıslah edilemeyen ve çevreye yaydığı kötü koku, sağlıksız ortam nedeniyle Kadıköylüleri isyan ettiren Kurbağalıdere kenarına 12 katlı otel yapımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı düğmeye basmıştı.



Gazetem İstanbul


Haber Birgün'de şu şekilde yer aldı


İstanbul Büyükşehir Bclediyesi'nin temizlemek için yıllarca adım atmadığı ve bu yüzden de geçen yıl Kadıköy geneline pis kokular yayan Kurbağalıdere'ye 12 katlı otel yapılmasını öngören proje, Kadıköy Bclediyesi'nin itrazı sonucu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geri çekildi. 

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu Kurbağalıdere'ye otel yapılması projesinin, Kadıköy Belediyesi'nin yaptığı itiraz sonucunda Çevre ve Şehirlik Bakanlığınca geri çekildiğini belirtti. Nuhoğlu yaptığı açıklamada "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kadıköy eski Salı Pazarı olarak bilinen, Kurbağalıdere ile Fenerbahçe Stadyumu arasında bulunan 3 bin metrekarelik alana 12 katlı otel yapılmasına olanak sağlayan imar planı değişikliğini yaptığımız itirazı yerinde görüp geri çekti" dedi. 


Birgün


Haber Bursa Hakimiyet'te şu şekilde yer aldı


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kadıköy eski Salı Pazarı olarak bilinen, Kurbağalıdere ile Fenerbahçe Stadyumu arasında bulunan 3 bin metrekarelik alana yapılması planlanan 12 katlı otel projesini iptal etti. Kurbağalıdere'nin hemen yamna yapılmak istenen 12 katlı otel için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı haziran ayında onay vermiş, Kadıköy Belediyesi askıya çıkan plana itiraz etmişti. Bakanlık, imar planı değişikliğine yönelik yapılan itirazı yerinde görüp geri çekti. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu yaptığı açıklamada "Kadıköy Belediyesi olarak Zühtüpaşa Mahallesi'ndeki Kurbağalıdere ile Fenerbahçe Stadyumu arasında kalan 3 bin metrekarelik alan için istenilen plan değişikliğine itiraz etmiştik. İtirazı değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, itirazın yerinde olduğunu dikkate alarak Kurbağalıdere'ye otel inşaatı projesini iptal etti" dedi. 


Bursa Hakimiyet 


Haber Bizim Gazete'de şu şekilde yer aldı


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kadıköy eski Salı Pazarı olarak bilinen, Kurbağalıdere ile Fenerbahçe Stadyumu arasında bulunan 3 bin metrekarelik alana yapılması planlanan 12 katlı otel projesini iptal etti. Kurbağalıdere'nin hemen yanına yapılmak istenen 1 2 katlı otel için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Haziran ayında onay vermiş, Kadıköy Belediyesi askıya çıkan plana itiraz etmişti. Bakanlık, imar planı değişikliğine yönelik yapılan itirazı yerinde görüp geri çekti. 

İTİRAZ YERİNDE BULUNDU

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu yaptığı açıklamada "Kadıköy Belediyesi olarak Zühtüpaşa Mahallesindeki Kurbağalıdere ile Fenerbahçe Stadyumu arasında kalan 3 bin metrekarelik alan için istenilen plan değişikliğine itiraz etmiştik. itirazı değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, itirazın yerinde olduğunu dikkate alarak Kurbağalıdere'ye otel inşaatı projesini iptal etti" ifadelerini kullandı. Kurbağalıdere'nin hemen yanı başına yapılması planlanan projede inşaat yoğunluğunun iki emsal olması ve otelin bodrum katlarında otoparkın yanı sıra hamam, sauna, havuz, yemekhane gibi tesislerin yer alması düşünülüyordu. 


Bizim Gazete



Geri Dön