20 / 04 / 2024

Kurbağalıdere’ye yeni formül!

Kurbağalıdere’ye yeni formül!

Dere ıslah çalışmalarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüldüğü Kurbağalıdere’nin yaklaşık 500 metrelik kısmı için hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıktı. Kurbağalıdere’nin bir kısmı 30 metre kaydırılacak.



Dere ıslah çalışmalarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüldüğü Kurbağalıdere’nin yaklaşık 500 metrelik kısmı için hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıktı. Hasanpaşa ve Eğitim mahallelerinin bir kısmını kapsayan değişiklikle, dere yatağı, şu anda otopark olarak kullanılan alana doğru yaklaşık 30 metre kaydırılacak. Bazı noktalarda ise dere yatağı genişletilecek.


Kurbağalıdere’ye yeni formül!


OTOPARK YERİNE PARK OLARAK KULLANILACAK

Metrobüsün Anadolu yakasındaki son durağı olan Söğütlüçeşme İstasyonu ile Kadıköy İETT garajı arasında kalan alan otopark olarak kullanılıyor. Dere yatağının değiştirilmesi ile derenin şu anda geçtiği yatak doldurularak yeşil alan olarak düzenlenecek. 4 tescilli yapının da bulunduğu planlama alanında, zemin üstüne hiçbir yapı yapılmayacak. Zemin altına ise 50 metrekareyi geçmeyecek şekilde tuvalet gibi birimler yapılabilecek. Çevrede bulunan bazı evlerin arka bahçesinin bir kısmına denk gelen planlama alanı herhangi bir yapılaşmaya izin verilmeden kullanılabilecek.


Kurbağalıdere’ye yeni formül!


SİT ALANI İLAN EDİLMİŞTİ 

Kurbağalıdere’nin geçtiği arazi İstanbul 2 Numaralı Koruma Kurulu tarafından 1994 yılında 1. Derece doğal sit alanı ve kentsel sit alanı olarak ilan edilmişti. Sit alanı olduğu için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan Kurbağalıdere Hasanpaşa 1. Derece Doğal Sit Alanına ilişkin 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planları, itiraz süresi olan 18 Ocak 2016 tarihine kadar askıda kalacak.


Kurbağalıdere’ye yeni formül!


Kurbağalıdere’ye yeni formül!


Hürriyet 




Haber Birgün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İstanbul Kadıköy'de bulunan ve dere ıslah çalışmalarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüldüğü Kurbağalıdere'nin yaklaşık 500 metrelik kısmı için hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıktı. Hasanpaşa ve Eğitim mahallelerinin bir kısmını kapsayan değişiklikle, dere yatağı, şu anda otopark olarak kullanılan alana doğru yaklaşık 30 metre kaydırılacak. Bazı noktalarda ise dere yatağı genişletilecek. Dere yatağının değiştirilmesi ile derenin şu anda geçtiği yatak doldurularak yeşil alan olarak düzenlenecek. 



Birgün




Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Çevresine yaydığı kötü koku  nedeniyle yıllardır Kadıköylülerin şikayetine neden olan Kurbağalıdere'nin bir kısmı 30 metre kaydırılacak. 


Dere ıslah çalışmalarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüldüğü Kurbağalıdere'nin yaklaşık 500 metrelik kısmı için hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıktı. Hasanpaşa ve Eğitim mahallelerinin bir kısmını kapsayan değişiklikle, dere yatağı, şu anda otopark olarak kullanılan alana doğru yaklaşık 30 metre kaydırılacak. Bazı noktalarda ise dere yatağı genişletilecek.


OTOPARK YERİNE PARK OLARAK KULLANILACAK


Metrobüsün Anadolu yakasındaki son durağı olan Söğütlüçeşme istasyonu ile Kadıköy İETT garajı arasında kalan alan, otopark olarak kullanılıyor. Dere yatağının değiştirilmesi ile derenin şu anda geçtiği yatak doldurularak yeşil alan olarak düzenlenecek. 4 tescilli yapının da bulunduğu planlama alanında, zemin üstüne hiçbir yapı yapılmayacak. Zemin altına ise 50 metrekareyi geçmeyecek şekilde tuvalet gibi birimler yapılabilecek. Çevrede bulunan bazı evlerin arka bahçesinin bir kısmına denk gelen planlama alanı herhangi bir yapılaşmaya izin verilmeden kullanılabilecek.


SİT ALANI İLAN EDİLMİŞTİ


Kurbağalıdere'nin geçtiği arazi İstanbul 2 Numaralı Koruma Kurulu tarafından 1994 yılında 1. Derece doğal sit alanı ve kentsel sit alanı olarak ilan edilmişti. Sit alanı olduğu için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan Kurbağalıdere Hasanpaşa 1. Derece Doğal Sit Alanına ilişkin 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planları, itiraz süresi olan 18 Ocak 2016 tarihine kadar askıda kalacak.


Zaman


Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;



İstanbul'un Kadıköy llçesi'nde yıllardır yaydığı kötü koku sebebiyle çevreye rahatsızlık veren Kurbağalıdere'de ıslah çalışmaları devam ettiriliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarda birikmiş atıkların tahliye edilirken, 500 metrelik kısım için hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıktı. 

Hasanpaşa ve Eğitim mahallelerinin bir kısmını kapsayan değişiklikle, dere yatağı, şu anda otopark 3 olarak kullanılan alana doğru yaklaşık 30 metre kaydırılacak. 

Bazı noktalarda ise dere yatağı genişletilecek. Oluşan boşlukta yeşil alan olarak kullanılacak. 


Akşam 


Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Dere ıslah çalışmalarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüldüğü Kurbağalıdere'nin yaklaşık 500 metrelik kısmı için hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıktı. Hasanpaşa ve Eğitim mahallelerinin bir kısmım kapsayan değişiklikle, dere yatağı şu anda otopark olarak kullanılan alana doğru yaklaşık 30 metre kaydırılacak. 

Dere yatağının değiştirilmesi ile derenin şu anda geçtiği yatak doldurularak yeşil alan olarak düzenlenecek. 4 tescilli yapınm da bulunduğu planlama alanında, zemin üstüne hiçbir yapı yapılmayacak. Zemin altına ise 50 metrekareyi geçmeyecek şekilde tuvalet gibi birimler yapılabilecek. 


Bugün


Haber Yurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


AKP’li İBB ile CHP’li Kadıköy Belediyesi’ni karşı karşıya getiren Kurbağalıdere’nin, 500 metrelik kısmı için yeni plan yapıldı. İBB tarafından yapılan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan plana göre, derenin yatağı yaklaşık 30 metre kaydırılacak.


Çarpık yapılaşma nedeniyle son 60 yıl içinde dere olmak çıkıp açık kanalizasyona dönüşen Kadıköy’ün ünlü Kurbağalıdere’si bir kez daha gündemde. CHP’li Kadıköy Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda, derelerin ıslahında sorumlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni görevini yapmamakla eleştirmesi Kurbağalıdere’yi bir süre kamuoyu gündeminde tutmuştu.


İBB, Kurbağalıdere’nin ıslah çalışmalarının devam ettiğini belirterek CHP’nin eleştirilerini savuşturmaya çalışırken, bir yandan da Kurbağalıdere’nin güzergahında küçük bir değişiklik yaptı.


Kurbağalıdere’nin, Fahrettin Kerim Gökay ile Hızırbey Caddeleri arasındaki yaklaşık 500 metrelik kısmı için İBB yeni bir plan yaptı. İBB’nin hazırladığı “Kadıköy İlçesi Kurbağlıdere-Hasanpaşa 1. Derece Doğal Sit Alanına İlişkin Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı”, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.


Yeni planda en önemli kısmı, dere yatağının doğal yapısı bozularak, yaklaşık 30 metre doğuya kaydırılması. Dere yatağının değiştirilmesiyle, halen açık otopark olarak kullanılan alan Hasanpaşa Mahallesi tarafına alınıyor ve yeşil alan olarak düzenleniyor. 4 tescilli yapının da bulunduğu planlama alanında, zemin üstüne hiçbir yapı yapılmayacak. Zemin altına ise tuvalet gibi birimler yapılabilecek. Çevrede bulunan bazı evlerin arka bahçesinin bir kısmına denk gelen planlama alanı herhangi bir yapılaşmaya izin verilmeden kullanılabilecek.​  



Yurt Gazetesi


Haber Bizim Gazete'de şöyle yer aldı;


Kurbağalıdere 30 metre kaydırılıyor!


Çevresine yaydığı kötü koku nedeniyle yıllardır Kadıköylülerin şikayetine neden olan Kurbağalıdere'nin bir kısmı 30 metre kaydırılacak. 


Dere ıslah çalışmalarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüldüğü Kurbağalıdere'nin yaklaşık 500 metrelik kısmı için hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıktı. Hasanpaşa ve Eğitim mahallelerinin bir kısmını kapsayan değişiklikle, dere yatağı, şu anda otopark olarak kullanılan alana doğru yaklaşık 30 metre kaydırılacak. Bazı noktalarda ise dere yatağı genişletilecek. 


Metrobüsün Anadolu yakasındaki son durağı olan Söğütlüçeşme istasyonu ile Kadıköy İETT garajı arasında kalan alan, otopark olarak kullanılıyor. Dere yatağının değiştirilmesi ile derenin şu anda geçtiği yatak doldurularak yeşil alan olarak düzenlenecek. 4 tescilli yapının da bulunduğu planlama alanında, zemin üstüne hiçbir yapı yapılmayacak. Zemin altına ise 50 metrekareyi geçmeyecek şekilde tuvalet gibi birimler yapılabilecek. 


Çevrede bulunan bazı evlerin arka bahçesinin bir kısmına denk gelen planlama alanı herhangi bir yapılaşmaya izin verilmeden kullanılabilecek.

 

SİT ALANI İLAN EDİLMİŞTİ


Kurbağalıdere'nin geçtiği arazi İstanbul 2 Numaralı Koruma Kurulu tarafından 1994 yılında 1. Derece doğal sit alanı ve kentsel sit alanı olarak ilan edilmişti. Sit alanı olduğu için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan Kurbağalıdere Hasanpaşa 1. Derece Doğal Sit Alanına ilişkin 1 /1 000 ve 1 /5000 ölçekli imar planları, itiraz süresi olan 1 8 Ocak 201 6 tarihine kadar askıda kalacak. 


Bizim Gazete





Geri Dön