23 / 04 / 2024

Kurtköy'de fiyatlar düştü

Kurtköy'de fiyatlar düştü

İstanbul'un en hızlı büyüyen bölgelerinden Kurtköy pazarlık sisteminin en sıkı yaşandığı bölgelerden. Örneğin 140 bin lira fiyatlı 2 oda 1 salon evi, sıkı bir pazarlıkla 100 bin liraya almak mümkün.



Kurtköy, İstanbul'un alt yapısı planlanarak büyüyen nadir bölgelerinden biri. İstanbul Park Formula1 Pisti'ne ve Sabiha Gökçen Havaalanı'na yakınlığı ile öne çıkan Kurtköy son birkaç yıl içinde adeta konut üssü oldu. Büyüklü küçüklü onlarca firmanın yoğun ilgi gösterdiği bölgeden, yapılaşma tüm hızıyla sürüyor. Bölgede biten konut projeleri sahiplerine teslim edildi. Bir iki yıl önce planlanan ve satışa çıkan konut projelerinin çoğunda inşaatlar hız kesmeden sürüyor. Ancak piyasadaki nakit sıkışıklığı birçok konut projesinde olduğu gibi burada da satışları olumsuz etkilemiş durumda. Geçen yıl bu dönemlerde satış ofislerinde görülen yoğunluk tamamen bitmiş. Tabi bu durum doğal olarak satış sistemlerine yansıyor. Broşürden ya da maketten konut satma dönemi tam anlamıyla geride kalmış durumda.

Fiyatlar pazarlığa tabi

Bu arada istisnaları hariç Kurtköy'ün merkezinde ve Yenişehir bölgesinde geçen yıl başlayan projelerin tamamında inşaatlar sürüyor. En çok dikkat çeken gelişmeler ise fiyatlar konusunda yaşanıyor. Broşürden satış veya maketten pazarlama yapılan döneme göre fiyatlar farklılık gösteriyor. Bölgedeki konut fiyatları, geçtiğimiz yıllara göre daha alınabilir seviyelere inmiş, 2 oda 1 salon dairelerin fiyatı 140 bin TL'den başlıyor. Ancak önemli nokta artık bu rakamların kesin ve değişmez fiyatlar olmadığı. Birçok projede fiyatlar pazarlıkla düşmeye de müsait. Firma yetkilileri, gelen müşteriyi geri çevirmemek için 140 bin liralık dairenin fiyatını 100 bin liraya kadar indirebiliyor.

Kurtköy'ün cazibesi

Bu durum özellikle yatırımcı için bakıldığında olumlu bir süreç. Çünkü uzmanlara göre ekonomik sıkıntı bittiğinde bölgede bu fiyatlardan konut almak oldukça zor. Bunun en önemli nedeni ise bölgenin Sabiha Gökçen Havaalanı'na yakınlığı. Yılda 5 milyon yolcu kapasiteli havaalanına dış hatlar terminali de inşa edildiğinde kapasitenin yılda 15 milyona çıkması bekleniyor. Yaklaşık 5 bin kişinin çalıştığı THY Uçak Bakım Merkezi'nin de 2009 yılı sonuna kadar tamamen Sabiha Gökçen Havaalanı'na taşınması planlanıyor. Emlak ekspertizleri Formula1 yarışlarının yanı sıra MotoGP gibi üst düzey birçok yarışmaya ev sahipliği yapan Kurtköy'e toplu taşıma için yapılması planlanan metronun da bölgenin cazibesini artıracağını vurguluyor. Geçen hafta Kurtköy bölgesini mercek altına aldık. Bölgedeki tüm projeleri gezdik. Son durumu araştırdık. Yatırım için veya kullanım amaçlı konut almayı düşünenler için yeni projeleri inceledik.

OSMANLI EVLERİ

Onur İnşaat'ın Kurköy'ün merkezinde 6 bin 500 metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Osmanlı Evleri, 92 konuttan oluşuyor. 110 metrekare 2+1. 130 metrekare 3+1 ve 260 metrekare 5+2 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 140 bin ile 230 bin TL arasında değişiyor. Ancak, firma yetkilileri bu fiyatların da pazarlıkla düşebileceğini ifade ediyorlar. Kuveyt Türk ile anlaşan firma, projeden konut alacaklara ekspertiz ücreti ödemeden dairenin tamamı için kredi kullandırabiliyor.

Osmanlı Evleri, Onur İnşaat'ın Kurtköy'deki 6'ncı projesi. İnşaatına 2007'nin Kasım ayında başlanan projenin yüzde 60'ı satılmış. Kaba inşaatı tamamen biten projenin ilk etabı 2009'un şubat ayında, ikinci etabı ise 4 ay sonra sahiplerine teslim ediliyor. 4 katlı bloklardan oluşan projenin ilk etabında satılık 32 ve ikinci etapta ise 8 daire kalmış. Projede, her dairenin içine sauna konmuş. 245 araçlık kapalı otoparka sahip olan sitenin bahçesine ise araç girişi tamamen yasak. Otoparktan dairelere asansörle çıkılabiliyor. Bahçesinde gölet ve yeşil alanlar bulunan projede, çocuk parkları, yürüyüş parkuru ve basket sahası gibi sosyal olanaklara yer verilmiş.

TALIA EVLERİ

Yazıcı Grubu'nun inşaat şirketi Birleşim İnşaat'ın Kurtköy'ün merkezinde 13 dönüm arazi üzerinde inşa ettiği Talia Evleri'nde, 124 konut ve alışveriş üniteleri bulunuyor. 73 ile 210 metrekare arasında 1+1'den 5+1'e kadar 11 farklı daire seçeneği sunulan projede, metrekare fiyatları bin 700 ile 2 bin TL arasında değişiyor. Finansbank'la anlaşan firma, yüzde 20'si peşin olmak üzere geri kalan bakiyeye kredi kullandırabiliyor. Sekiz bloktan oluşan projede, öndeki bloklar 4'er ve aradaki bloklar 10'ar katlı olarak planlanmış. 2 bin metrekarelik kapalı otopark alanına sahip olan projede, fitness center, kafeterya, yüzme havuzu, çocuk havuzu, çocuk oyun parkı, dinlenme alanları, kameriyeler, oturma grupları ve yürüyüş parkurları gibi sosyal olanaklar bulunuyor. Projenin, sahiplerine 2009'un bahar aylarında teslim edilmesi planlanıyor.

Firma, 2009'un Haziran-Temmuz aylarında ilk projenin hemen yanında 44 dönümlük arazi üzerinde Talia Evleri 2 projesine başlamaya hazırlanıyor. Talia Evleri 2 projesinde ise konutların tamamı 55 ile 80 metrekare büyüklüğünde stüdyo, 1+1 ve 2+1 dairelerden oluşacak. Temelleri atıldıktan sonra satışına başlanacak olan 2'inci etapta henüz fiyatlar belirlenmemiş.

YENİŞEHİR PARK EVLERİ

Uygunlar İnşaat'ın Kurtköy Yenişehir Mahallesi'nde 6 bin 500 metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Yenişehir Park Evleri, 2 blok ve 72 daireden oluşuyor. 110 metrekare 2+1 ve 125 metrekare 3+1 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 140 bin ile 180 bin TL arasında değişiyor. İhlas Mobilya ile birlikte kampanya yapan firma, mart ayı sonuna kadar projeden daire alanlara salon, yatak odası ve çocuk odası mobilyası hediye ediyor. Firma, konut bedelinin yüzde 50'sini peşin ödeyenlere 36 ay 0 faizle vade olanağı sağlıyor.

24 saat güvenlik hizmeti sunulacak olan projede, kapalı devre kamera, görüntülü diafon ve yangın uyarı sistemi gibi güvenlik unsurlarının yanı sıra özel otopark alanları, çocuk oyun alanları, kamelya, basketbol sahası, yeşil alanlar ve yürüyüş parkuru gibi sosyal olanaklar bulunuyor.

SILVER HOME

Alsa Yapı'nın Kurtköy Yenişehir Mahallesi'nde 10 bin 500 metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Silver Home Konutları, 5 blok 96 daireden oluşuyor. Yüzde 20'si satılan projede, halen satılık 80 daire bulunuyor. Brüt 151 metrekare 3+1 tek tip daire seçeneği sunulan projede, fiyatlar 230 bin ile 280 bin TL arasında değişiyor. 9 bin metrekaresi yeşil alan olarak ayrılan projede, 24 saat güvenlik hizmeti sunuluyor. Yüzme havuzu bulunan sitenin yeşil alanları özel peyzaj ile zenginleştirilmiş. Sitenin bahçesinin bir kısmı açık otopark alanları için ayrılmış.

Para Dergisi

Geri Dön