25 / 04 / 2024

Kuruşu kuruşuna hesaplandı! İşte polisten profesöre, doktor ve hemşireden öğretmene yeni memur maaşları?

Kuruşu kuruşuna hesaplandı! İşte polisten profesöre, doktor ve hemşireden öğretmene yeni memur maaşları?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün açıklanan yüzde 5’lik ek zammın ardından memurların maaşları da yeniden şekillendi. Peki yüzde 30 zam oranı ile hangi memur ne kadar maaş alacak?



Yeni maaş artış oranının yüzde 30’a yükseltilmesinin ardından, en düşük memur maaşı 11 bin 848 liraya, en düşük memur emekli maaşı ise 7 bin 901 liraya çıkmış oldu.

 Kuruşu kuruşuna hesaplandı! İşte polisten profesöre, doktor ve hemşireden öğretmene yeni memur maaşları?

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, memur ve emeklilere yapılan maaş artış oranının yüzde 30’a yükseltildiğini açıklamasının ardından, Hazine ve Maliye Bakanlığı da bu oranlar doğrultusunda memur maaşlarına ilişkin yeni bir açıklama yayımladı. Buna göre, en düşük memur maaşı 11 bin 848 liraya, en düşük memur emekli maaşı ise 7 bin 901 liraya yükselmiş oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Yeni yılda kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarında yapılan artışlar, Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2022 ve 2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme ile belirlenmektedir.

Buna göre, 2023 yılı Ocak ayından geçerli olmak üzere kamu görevlileri ile memur emeklilerinin tamamının aylık ve ücretlerinde %8 oranında artış öngörülmüştü. Geçtiğimiz yılın ikinci altı aylık döneminde enflasyon %15,40 gerçekleşmiş, bu enflasyon oranından kaynaklı olarak ilave %8,48 artış ile birlikte kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde 2023 yılı Ocak ayından geçerli olmak üzere toplamda %16,48 oranında, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise gerçekleşen enflasyona bağlı olarak %15,40 oranında artış sağlanmış olacaktı.

Fakat Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklandığı üzere bu oranlar %30 olarak uygulanacaktır. İşte bu çerçevede aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 9.105 TL’den 11.848 TL’ye, en düşük memur emekli aylığı 6.078 TL’den 7.901 TL’ye yükselmiştir.

Söz konusu bu artışlar neticesinde 2023 yılı Ocak dönemi itibarıyla bazı kamu görevlilerinin net görev aylığı aşağıda yer alan Tablo 1’de gösterilmektedir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön