25 / 04 / 2024

Kuşadası Belediyesi kira borçlarını taksitlendirecek!

Kuşadası Belediyesi kira borçlarını taksitlendirecek!

175 esnafın kira borcunu 5 ay erteleyen Aydın Kuşadası Belediyesi kira borçlarını 4 eşit vadeye yayacak. 



Pandemide zor zamanlar geçiren esnaf için kira ödemelerinde erteleme yapan Aydın Kuşadası Belediyesi'nde sevindiren bir haber daha geldi. Milliyet'te yer alan habere göre; 2021 yılı ilk meclis toplantısında alınan karara göre; belediye kiracısı olan 175 esnafın kira borcu, Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayacak şekilde 4 eşit vadeye yayıldı. 

Kuşadası Belediyesi kira borçlarını taksitlendirecek!


Ek olarak kira borcu nedeniyle biriken faiz borçları da silindi. Ayrıca tüm icra işlemleri durduruldu ve kira sözleşmeleri ücretsiz olarak 3 ay daha uzatıldı. Belediye, geçen yıl Temmuz ayında yaptığı meclis toplantısında da esnafın 2 milyon 188 bin liralık kira borcunu silme kararı almıştı.

‘Yalnız bırakmadık’ 

Zor günlerin üstesinden ancak dayanışma ve işbirliğiyle gelinebileceğini söyleyen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Geçen yıl hiçbir belediyenin uygulayamadığı bir karar aldık. Esnafımızın kapalı kaldığı 3 aylık süredeki kira borçlarını tamamen sildik. Kentimizin bu süreci en az zararla atlatması için elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bugün aldığımız kararın da Kuşadası’na hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
 

Kuşadası'nda kentsel dönüşüm müdürlüğü açılacak!


Geri Dön