26 / 04 / 2024

Kuşadası'nda kentsel dönüşüm müdürlüğü açılacak!

Kuşadası'nda kentsel dönüşüm müdürlüğü açılacak!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremin Kuşadası'nda da oldukça hissedilmesi nedeniyle Kuşadası Belediyesi, ilçede kentsel dönüşüm müdürlüğü açacak. 



Kuşadası Belediyesi, İzmir'de 30 Ekim tarihinde meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından kentsel dönüşüm için çalışmalara başladı. Milliyet'te yer alan habere göre; belediye, ilçede kentsel dönüşüm müdürlüğü açılması yönünde karar aldı. 

Şehri olası bir depreme hazırlama, depreme dayanıksız yapıları saptama ve vatandaşları bilinçlendirme faaliyetleri yürütecek olan müdürlüğün kurulması, 2021 yılının ilk belediye meclis toplantısında oybirliğiyle kabul edildi.

Kuşadası nda kentsel dönüşüm müdürlüğü açılacak!

Konuyla ilgili açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Fay hatlarının yapısı bizlere gösterdi ki, deprem artık Kuşadası’nın bir gerçeği. Bu nedenle de olası afetlere hazırlıklı olmak ve depremleri en ez zararla atlatabilmek amacıyla zaman kaybetmeden Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurma kararı aldık. Müdürlüğümüz en kısa sürede kentimizin depreme dayanıksız yapı stokunu tespit etmek amacıyla çalışmalarına başlayacak” dedi.

Depremin Kuşadası bilançosu: 17 bina ağır, 314 bina orta hasarlı!


Geri Dön