26 / 04 / 2024

Kuşadası'nda villa vaadiyle büyük vurgun yapıldı!

Kuşadası'nda villa vaadiyle büyük vurgun yapıldı!

2 ithal dolandırıcı Didim ve Kuşadası'nda hayali arsalara hayali villa projesi çizdirip sattı. 20'den fazla kişiyi dolandırıp kaçtı



İspanya'da gece kulübü işleten İskoç N.A. ve İngiliz ortağı P.C. geçen yıl Türkiye'ye geldi. 2 kulüpçü iddiaya göre yabancılara Türkiye'den ev satmak için bir şirket kurup Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ne yerleşti. İki ortak iddiaya göre, Kuşadası ve Aydın'da 2 büyük araziyi aldıklarını belirtip buralara villa yapacaklarını söyleyerek müşteri toplamaya başladılar. 2 dolandırıcı çizdirdikleri hayali projelerle yazlık evleri sattı.

DOLANDIRILANLAR DAVA AÇTI
Aradan geçen bir yılda inşaatların başlamadığını gören yatırımcılar şüphelenmeye başladı. İki dolandırıcının peşine düştü. N.A. ile P.C iş yerine gidip kendilerine inşaatları soranları oyaladı. 'Yakında vereceğiz' dediler. 2 ortak bir çok yabancı uyruklu kişiyi 1 milyon Sterlin (2.3 milyon TL) dolandırıp Türkiye'den kaçtı. Türkiye'de yazlık sahibi olma hayali kurarken dolandırıldığını anlayan yaklaşık 20 İskoç ve İngiliz memleketlerinde dava açtı. Dolandırılanlar arasında emekliler de bulunuyor.
Güneş

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Aydın'da yabancılara hayali projelerle villa sattılar!

Aydın´ın Didim ve Kuşadası ilçelerinde İskoç ve İngiliz uyruklu iki kişi hayali projelerle yabancı uyruklu kişilere villa sattı

Aydın´ın Didim ve Kuşadası ilçelerinde İskoç ve İngiliz uyruklu iki kişi, hayali projelerle villa satarak, birçok yabancı uyruklu kişiyi 1 milyon sterlin (2.3 milyon TL) dolandırıp kayıplara karıştı

İspanya´nın Malaga kentinde gece kulübü işleten İskoç Nigel Andrews (51) ve İngiliz ortağı Paul Collins (47) geçen yıl yabancılara Türkiye´den ev satmak için `Royal Resorts Turkey´ adında şirket kurarak Kuşadası´na yerleşti. İki ortak, Kuşadası Kadınlar Denizi Bölgesi´nde Hazine Müsteşarlığı´na ait bir araziyi satın aldıklarını söyleyerek bir mimarlık bürosuna hazırlattıkları `Manzara Apartments´ adlı hayali tatil köyü projesini pazarlamaya başladı. İkili, beldesindeki Halk Bankası´na ait Ocaliptus Tatil Köyü´nü de satın aldıklarını belirterek, burası için de `Paradise Bay´ adlı hayali proje çizdirdi. Bodrum´da da çoğu Hazine´ye ait boş arazileri müşterilerine göstereren 2 ortak, satın aldıklarını söyledikleri bu arsalara çizdirdikleri hayali projelerle ev sattı. Aradan geçen bir yılda inşaatların başlamadığını gören yatırımcılar şüphelenmeye başlarken, 2 ortak geçen ay Türkiye´den kaçtı.

Vatandaşları dava açtı

Türkiye´de yazlık sahibi olma hayali kurarken dolandırıldığını anlayan yaklaşık 20 İskoç ve İngiliz ülkelerinde dava açtı. İngiliz ve İskoç basınında ikilinin ev satma vaadiyle kandırdığı kişilerden 1 milyon Sterlin topladığı yer aldı. Haberlere göre 2 ortak en son Bulgaristan´da görüldü. Bulgar makamlarına, haklarındaki soruşturmaların bildirildiği bir yazı gönderen İskoç ve İngiliz polisinin, dolandırıcılıktan aranan iki kişinin gözaltına alınması için talepte bulundu. İngiliz polisinin Türk emniyetine yazı göndererek zanlılar hakkında bilgi ve yardım isteyeceği belirtildi.

Emekli ikramiyesi gitti

Kuşadası´ndaki hayali projeden daire alarak dolandırılan emekli pilot Tony May (69), İngiliz Daily Record gazetesine şu açıklamayı yaptı: "Avukatım Kuşadası´ndaki arazinin şirkete ait olmadığını söylediğinde dolandırıldığımı anladım. Daire için 58 bin Sterlin ödemiştim. Emekli ikramiyemi dolandırıcılara kaptırdım. Türk müteahhitlerin dolandırdığı yabacıların haberlerini okuduktan sonra `Aynı milletteniz, bizi dolandırmazlar´ diyerek onların şirketini tercih etmiştik. Meğer onlar daha büyük dolandırıcıymış."
Milliyet


Geri Dön