25 / 04 / 2024

Kütahya Dağçeşme Mezarlığı genişletiliyor!

Kütahya Dağçeşme Mezarlığı genişletiliyor!

Kütahya Tavşanlı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri’ne bağlı ekipler Dağçeşme Mahallesi’ndeki mezarlıkta mevcut alanın genişletilmesi için çalışma yürütüyor. Mezarlık çevresi telle kapatılıyor.



Kütahya Tavşanlı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri’ne bağlı ekipler Dağçeşme Mahallesi’nde ki mezarlıkta mevcut alanın genişletilmesi için çalışma yürütüyor.


Hafriyat işlerinden sonra parselasyon çalışmalarını da bitiren ekipler kaldırım ve yaya yolu işlerine ağırlık verdi. Mezarlık çevresi tel örgü ile kaplanırken, burada ki çalışmaların yaklaşık 15 gün içerisinde tamamlanması bekleniyor. Kış mevsiminden sonra Nisan ve Mayıs aylarında düzenleme yapılan bölgelerde ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarına ağırlık verilecek.


Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, hava şartları müsaade ettiği sürece yeşil alanlarda bakım çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Başkan Mustafa Güler “Ömerbey Mezarlığından sonra Dağçeşme Mezarlığında genişletme çalışması başlattık. İleri ki dönemde  TOKİ  konutlarının da yapılacağını düşünürsek iki mahallemizde de ikamet eden vatandaşlarımızın sayısı artıyor. Şehir mezarlıklarının bakım ve onarımının yanı sıra ileride yetersiz kalacağını düşündüğümüz iki mezarlıkta parselasyon çalışması yürütüyoruz. Ömerbey Mezarlığı’nda çalışmalarımızı tamamladık. Dağçeşme Mezarlığı’nda da sona yaklaştık. Parselasyonu tamamlayıp, mezarlık etrafını 270 metre tel örgü ile kapattık. Burada 350 m2 parke, 300 metrede bordür yapacağız. Ekiplerimiz hava şartları müsaade ettiği sürece çalışmalarını sürdürecek ve Ocak ayının başında işlerini bitirecek. Nisan ve Mayıs aylarında da her iki mezarlığımızda yeşillendirme ile fidan dikimi yapacağız” dedi.


Hürriyet Yerel




Geri Dön