19 / 04 / 2024

Kütahya Dumlupınar Stadı Millet Bahçesi'ne dönüştürülecek!

Kütahya Dumlupınar Stadı Millet Bahçesi'ne dönüştürülecek!

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Stadı'nın Millet Bahçesi'ne dönüştürüleceğini açıkladı. 75 bin metrekarelik alan için çalışmalar başlatıldı.



Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Stadyumu'nun 75 bin metrekarelik alanın belediye meclisi kararıyla "Millet Bahçesi"ne dönüştürüleceğini açıkladı. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Saraçoğlu, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı illerdeki eski stadyumların millet bahçesi olarak ilan etmesinden sonra çalışmalara başladıklarını söyledi.

Saraçoğlu, konu ile ilgili olarak "Diğer şehirlerde şöyle bir çalışma oldu. Eski stadyumlar TOKİ'ye verildi,  TOKİ  onun yerine yeni stadyum yaptı ve orayı da ticari alana çevirerek böyle bir dönüşüme tabii tutuldu. Çevre illerde bunun örnekleri var. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 17 yerde bulunan eski stadyum alanlarının yerine millet bahçesi yapılacak. Bizim çalışmamız bunun dışında bir çalışma. Bizimki TOKİ’ye verilen bir arazi değil. Şu an itibariyle bu alanın bir kısmı Gençlik ve Spor Bakanlığına, bir kısmı Milli Eğitim Bakanlığına, bir kısmı Devlet Su İşlerine, diğer kısmı ise adliyeye ye tahsis edilmiş arazi. Biz burada belediye meclisi olarak hem komisyonumuzda hem de meclisimizde tüm bu alanı stadyumun olduğu alan, yan statlar, Gençlik Spor İl Müdürlüğünün binaları, Kılıçarslan Lisesinin olduğu alan, DSİ ve Bölge İdari Mahkemesinin olduğu alanı, yani 75 bin metrekare alanı millet bahçesi ilan ettik ve meclisten geçirdik" açıklamasında bulundu.

Süreç içerisinde ilgili kurumların itiraz hakkı olabileceklerimi belirten Saraçoğlu, "Bu konu ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza yapmış olduğumu ziyarette bakan ve bakan yardımcıları da bize destek olabileceklerini söylediler. Biz de bu kararları neticelendirip bakanlığa göndererek millet bahçesi olarak tescil ettireceğiz. Buradan asla dönüşün olmadığını belirtmek istiyorum. Halkımızın rahatça gezip eğleneceği bir alanı Kütahya’mıza kazandırmak istiyoruz. Kütahya'nın merkezinde bundan sonra bu alanda asla inşaat izni vermeden büyük yeşil alanın Kütahya'nın hizmetine sunulacağını ve herkesin bu alandan faydalanacağını söylemek istiyorum" dedi.


Geri Dön