24 / 04 / 2024

Kütahya Emet'te yıkım çalışmaları başladı!

Kütahya Emet'te yıkım çalışmaları başladı!

Kütahya’nın Emet ilçesinde, Osmanlı döneminde kurulan ve daha sonra önce istimlak edilen Çalcağıl köyünde yıkım çalışmaları başlatıldı.



Kütahya Emet'te Osmanlı döneminde kurulan ve kısa süre önce istimlak edilen Çalcağıl köyünde yıkım çalışmaları başladı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Emet Bor İşletmesi sahasında kalan Çalcağıl köyünün başka bir alana taşınması için değer tespiti yapılan ev, samanlık gibi yerlerin rayiç bedelleri belirlenip vatandaşlara ödendi. Yıkım çalışmalarına başlanan çalışmalara hızla devam ediliyor.

İlçe merkezine beş kilometre uzaklıkta bulunan köyde 27 hanede yaklaşık 60 kişinin yaşadığı köyde dinamitle yapılan çalışmalar kapsamında bir çok ev kullanılamaz hale geldi. Köyde yaşayanların tamamına yakını köyü boşalttı.

 Kütahya Emet te yıkım çalışmaları başladı! 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çalcağıl köyü Muhtarı Ahmet Özata, ’’Köyümüz Etibor nedeniyle istimlak alanı içerisinde kalmıştır. Osmanlı döneminden beri var olan köyümüz kurtuluş savaşında da önemli rol oynamıştır. Bor madeni dolayısıyla köyümüz istimlak edilmektedir. Şu anda köyümüzün camiye kadar olan bölümü yıkılmaya başlamıştır. Maden sahası genişledikçe ekmeye devam ettiğimiz tarlalarımızda istimlak devam edecektir. Köyümüzün mezarlığı da yetkililer tarafından belirlenen bir yere alınacaktır. Mezarlık konusunun özellikle takipçisi olacağımın bilinmesini isterim’’ ifadelerini kullandı.


Geri Dön