18 / 04 / 2024

Kütahya Simav'a depreme dayanıklı yurt yapılıyor!

Kütahya Simav'a depreme dayanıklı yurt yapılıyor!

Birinci derece deprem kuşağında yer alan Kütahya'nın Simav ilçesinde gelir düzeyi düşük öğrencilerin faydalanması için 11 şiddetindeki depreme dayanıklı 200 kişilik kız öğrenci yurdu yapılıyor....




Birinci derece deprem kuşağında yer alan Kütahya'nın Simav ilçesinde gelir düzeyi düşük öğrencilerin faydalanması için 11 şiddetindeki depreme dayanıklı 200 kişilik kız öğrenci yurdu yapılıyor. Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi bahçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından başlanan iki katlı yurt inşaatının temel beton atılımı için sade bir tören düzenlendi. 


Temel atma törenine katılan Simav Kaymakam Vekili Veysel Osmanoğlu yaklaşık 1 milyon 856 bin TL'ye mal olması beklenen 200 yataklı ve yemekli orta öğrenim öğrenci yurdunun 2014-2015 eğitim ve öğretim dönemine yetiştir ilmesinin planlandığını bildirdi. Kaymakam Osmanoğlu. 957 metrekarelik kapalı alan üzerine inşa edilen 200 kişilik oğıenci yurdundan ilçede öğrenim gören gelir düzeyi düşük kız öğrencilerinin yararlanacağrnı bildirdi.


Hürriyet Eskişehir


Geri Dön