25 / 04 / 2024

Kütahya Termal Kent projesinde geri adım yok!

Kütahya Termal Kent projesinde geri adım yok!

Kamil Saraçoğlu, kentin kaderini değiştirecek Yoncalı Termal Kent Projesi için 18 imar uygulaması yapıldığını, bir arsa sahibinin itirazı nedeniyle de idare mahkemesi tarafından imar uygulamasının iptal edildiğini anımsattı.



Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, kentin kaderini değiştirecek Yoncalı Termal Kent Projesi için 18 imar uygulaması yapıldığını, bir arsa sahibinin itirazı nedeniyle de idare mahkemesi tarafından imar uygulamasının iptal edildiğini anımsattı. 

İdare mahkemesinin gerekçeli kararının ellerine ulaştığını ifade eden Saraçoğlu, şöyle konuştu: "Mahkemenin gerekçeli kararını incelediğimizde, termal kent projesi için uyguladığımız 18 imar uygulamasında teknik eksiklikler nedeniyle mahkemenin iptal ettiğini öğrendik. Bizde hemen harekete geçerek bu teknik eksiklikleri tamamlayıp mahkemenin iptal gerekçelerini ortadan kaldıracağız. Sadece 4 aylık bir zaman kaybımız olacak. 


Eksiklikler tamamlandıktan sonra zaman kaybetmeden projeyi hayata geçirmeye başlayacağız." Projenin gerçekleşmesi için büyük çaba harcadıklarını dile getiren Saraçoğlu, şöyle devam etti: "Kütahya Belediyesi olarak Yoncalı'da 18 imar uygulaması gerçekleştirdi. 


6 milyon metrekarelik alanda sürdürülebilir bir çalışma yapıldı. Burada avukat bir kardeşimiz sadece kendi ile ilgili alanı değil, projenin tamamına itiraz etti. Bu itiraz neticesinde mahkemeye gitti. Göreve geldiğimiz günden itibaren bu avukatla birçok kez görüşme yaptık. Birçok tekliflerde bulunduk. Kendisine 'sizin itirazını netice verirse Kütahya kaybeder' dedik. 

Kendisine hangi alanı istiyorsa verilim' dedik. 

Ama kendisi bunları kabul etmeyerek arsasına çok uçuk rakamlar istedi. Diğer hak sahiplerinin haklarını koruma adına söz konusu rakamları kabul etmemiz söz konusu olamazdı." 


FIRSATÇILIK MI YAPILMAK İSTENDİP 


Termal kaynaklar bakımından zengin olan Kütahya'ya yine bu alanda yatırımcının gelmesi amacıyla Kütahya Belediyesi tarafından 2013 yılında Yoncalı Termal Kent Projesi hazırlanmıştı. 


Türkiye'de başka bir örneği olmayan projeye göre. Yoncalı Kaplıcaları bölgesi 6 milyon metre kare daha genişletilecek. 


Projenin hayata geçirilmesi kapsamında söz konusu bölgede imar planı çalışmalarına başlandı. Bu bölgede arazisi bulunan yüzlerce hissedar ile yapılan görüşmeler sonucunda anlaşma sağlanırken, yüzlerce hissedarın kabul ettiği imar düzenlemesine sadece bir hissedar itiraz etmişti. 


İtiraz sonucunda ise proje durma noktasına geldi ve kilitlendi. Bayan bir avukat olduğu öğrenilen hissedarın arazisinin rayiç bedelinden çok daha fazlasına belediyeye satmak istediği yada karşılığında daha merkezi yerden arazi istediği iddia edilmişti. 


DÜNYA ÖLÇEĞİNDE DİR PROJE 


Bu projede, geriatri rehabilitasyon merkezi, kardiyak rehabilitasyon merkezi, spor sakatlanmaları ve ortopedik rehabilitasyon merkezi, ortak kür merkezi, yapay göl ve su kayağı alanı, kapalı ve açık aqua park ile termal merkezi, 20 bin yatak kapasiteli turizm tesis alanları, aile pansiyonları ve tatil köyleri, kongre merkezi, Enne Baraj Gölü çevresinde teras evleri, su sporları tesisi, yamaç paraşütü alanı, golf alanları ve teleferik bulunuyor. Proje kendi içinde çevre düzenlemesi, kentsel dönüşüm alanları ve geniş yollarla Türkiye'de örnek gösterilebilecek niteliklere sahip olacak. 


Kütahya Zafer


Geri Dön