29 / 03 / 2024

Kütahya Vefa Futbol Sahası açıldı!

Kütahya Vefa Futbol Sahası açıldı!

Kütahya Belediyesi tarafından yenilenen Vefa Futbol Sahası törenle hizmete sunuldu. Başkan Saraçoğlu, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması için bu tarz projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.



Kütahya Belediyesi tarafından yenilenen Vefa Futbol Sahası törenle hizmete sunuldu.


Başkan Kamil Saraçoğlu’nun gençlere yönelik projeleri arasında yer alan ve Kütahya Belediyesi tarafından yenilenen Vefa Futbol Sahası’nın açılışına, Vali Şerif Yılmaz, Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı ve İshak Gazel, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, bazı daire müdürleri, sporcular ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.


Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması için bu tarz projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Başkan Saraçoğlu, "Vefa Mahallemize bir spor sahası kazandırmak için söz vermiştik. Bugün vermiş olduğumuz sözümüzü yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu sahanın alt yapı çalışmaları, saha çevresinin tel çit yapımı, büfe, fitness aletleri, aydınlatma gibi giderlerin toplam maliyeti 300 bin TL civarında maliyetle sağlandı. Burada yapılacak faaliyetlerle çocuklarımızın, gençlerimizin spora olan ilgisini artırarak, zararlı faaliyetlerden uzak durmalarını sağlayıp, geleceğin Kütahya’sına kaliteli bir nesil yetiştirmenin zeminini oluşturduğumuzu düşünüyorum" dedi.


Tesisin hayırlı olmasını temenni eden Vali Şerif Yılmaz, "Burada inşallah spor yapmak suretiyle çocuklarımızın fiziki ve manevi gelişimine katkı sağlarız" diye konuştu.


Dumlupınar Üniversitesi Kız Futsal Takımı’nın da gösterilerini sunduğu, protokolün penaltı atışı kullandığı tören renkli görüntülere sahne oldu.


Açılış töreni Vali Şerif Yılmaz, Başkan Saraçoğlu ile protokol üyelerinin saha içerisinde toplanan çocuklara top dağıtması ile sona erdi.


Hürriyet Yerel








Haber Yeni Kütahya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu'nun seçim vaatleri arasında yer alan Vefa stadı yapımının ardından düzenlenen törenle açıldı. Gençlerin Kötü alışkanlıklardan uzak durması için bu tarz projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Saraçoğlu, "Vefa Mahallemize bir spor sahası kazandırmak için söz vermiştik. Bugün vermiş olduğumuz sözümüzü yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu sahanın altyapı çalışmalan, saha çevresinin tel çit yapımı, büfe, fıtness aletleri, aydınlatma gibi giderlerin toplam maliyeti 300 bin TL civarında maliyetle sağlandı. Burada yapılacak faaliyetlerle çocuklaırmızın, gençlerimizin spora olan ilgisini artırarak, zararlı faaliyetlerden uzak durmalannı sağlayıp, geleceğin Kütahya'sına kaliteli bir nesil yetiştirmenin zeminini oluşturduğumuzu düşünüyorum" dedi. Başkan Saraçoğlu'nun ardından Kütahya Milletvekili İshak Gazel söz aldı. Gazel, "Amatör Futbol Kulüplerinin ve bu tarz faaliyetlerin iki açıdan önemi var. Birincisi gençlerimizi kötü alışkanlıklardan alıkoyacaktır, ikincisi ise burada yetişecek futbolcular Kütahyaspor'umuzun altyapısını oluşturacaklar" ifadelerini kullandı. Tesisin hayırlı olmasını temenni eden Vali Şerif Yılmaz, "Burada inşallah spor yapmak suretiyle çocuklarımızın fiziki ve manevi gelişimine katkı sağlarız. Vefa Spor Kulubü yönetimine teşekkür ediyorum, arkadaşlarımız özveriyle çalışıyorlar. İlimizde hem spor hem de manevi yönden gençlerimize katkı veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tesis ilimizde ömek tesislerden bir tanesi oldu. Bu yıldan itibaren tesis sayısı da artacak. Biz bugüne kadar hep kırsalda yatırım yaptık, sorumluluk alanımız sadece kırsal değil, belediyelerle işbirliği yapalım dedik. Belediyeler arsa tahsis etsinler, arsalara İl Özel İdaresi kaynaklarıyla semt sahaları, spor tesisleri yapalım istedik. Bu sene il merkezinde başlatacağız. Tüm ilçelerimizde spor sahaları var. Bugün itibariyle Kütahyaspor maçını Tavşanlı'da oynuyordu, bu haftasonu deplasmana gidiyor, sonraki hafta yapılacak maçı Dumlupınar sahasında oynayacak. Bizler spor tesisleri ile ilgili çoğu şeyi tamamladık. Bundan sonra yapacağımız büyük spor tesislerini TOKİ'de planlanan alana yapacağız" diye konuştu. Dumlupınar Üniversitesi Kız Futsal T&kımı'nın da gösterilerini sunduğu, protokolün penaltı atışı kullandığı tören renkli görüntülere sahne oldu. Açılış töreni protokol üyelerinin saha içerisinde toplanan çocuklara top dağıtması ile sona erdi. 



Ahmet Emre ÖZEVREN/Yeni Kütahya


Geri Dön