20 / 04 / 2024

Kütahya'da emekliler TOKİ konutu için kuyruğa girdi!

Kütahya'da emekliler TOKİ konutu için kuyruğa girdi!

Kütahya’da TOKİ’den ev almak isteyen emekliler, banka önünde kuyruk oluşturdu. Halk Bankası, İnköy Mahallesi’ye TOKİ tarafından emeklileri yönelik yaptırılacak olan 300 adet 2+1 konutlar için ön talepleri almaya başladı.



Sabahın erken saatlerinde kuyruğu giren yüzlerce vatandaş, kayıt sırasının kendisine gelmesi için saatlerce beklemek zorunda kaldı. Bankaya 4 saat içinde yaklaşık 300 emeklinin ön kaydının yapıldığı öğrenildi.

Emekli vatandaşlar, "Bankaya ön talep yapmak için saatlerdir sırada bekliyoruz. Yoğun talep olması sebebiyle uzun kuyruk oluştu.Sabırla sıranın kendimize gelmesini bekliyoruz. Artık ev sahibi olmak tamamen şans işi" diye konuştular.


Yetkililer, "Proje kapsamında Kütahya’da ’Emekli Grubu Toplu Konut Uygulaması’ başlatılmıştır. Merkez İnköy Toplu Konut Alanında yürütülecek proje kapsamında 2+1 nitelikli 300 konut inşa edilecektir. 9 Aralık ile 30 Aralık 2015 tarihleri arasında Türkiye Halk Bankası Şubelerince 500 TL karşılığında başvurular kabul edilecektir. Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra satış fiyatları belirlenecek olup başvurusu sahipleri arasında 28 Ocak 2016 tarihinde noter huzurunda banka ve idare yetkilileri denetiminde ’hak sahibi belirleme kurası’ gerçekleştirilecektir. Kura çekiliş yeri ve programı daha sonra ilan edilecektir. Ana hatları itibariyle bu konutlar hak sahiplerine başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar; yüzde 12 peşinat bedeli için 180 ay vade, yüzde 20 peşinat bedeli için 240 ay vade ile taksitlendirilecek olup peşinat sözleşme imzalama aşamasında tahsil edilecektir. Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda 2 kez bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı YİÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olana göre artırılacaktır. Taksit ödemeleri konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır" ifadelerini kullandılar.


Hürriyet



Geri Dön