19 / 04 / 2024

Kütahya'ya yeni adalet sarayı inşa edilecek!

Kütahya'ya yeni adalet sarayı inşa edilecek!

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, kent merkezine yeni adalet sarayı yapılacağı konusunda açıklamalarda bulundu. 



Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kütahya kent merkezinde, yeni adalet sarayı ve Domaniç ilçesine de açık cezaevi yapılması için Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile görüştüklerini aktaran Milletvekili Kavuncu sözlerine şu şekilde devam etti;

 

"Kütahya merkezimizde ihtiyaç duyulan yeni adalet sarayı için proje çalışmaları tamamlandı. 2018 yılının ilkbaharında Resmi Gazete'de yayınlanacak olan yatırım programından sonra hızla uygulama ihalesi yapılacak. Böylelikle Kütahya için önemli iki yatırımı daha hayata geçirmiş olacağız. Geçtiğimiz yıllarda planlanan ama yatırım programına alınamayan Domaniç cezaevimizin proje çalışmalarına önümüzdeki haftadan itibaren çalışmaların başlatılması için Sayın Bakanımız ilgili bürokratlara talimatı verdi. Domaniç ilçesi Hisar Mahallesinde 70 dönüm arazi Adalet Bakanlığı adına tahsis edilmiştir. Proje çalışmasının tamamlanmasına müteakip inşaat yatırımına teklifi yapılacak. Yapılacak olan cezaevinde kalan hükümlü ve tutukluların da topluma kazandırılması kapsamında tarımsal üretim ve faaliyetlerde gerçekleştirilecek."


Geri Dön