23 / 04 / 2024

Kuveyt Türk'ten Doğu Marmara Bölgesi'ne KOBİ desteği!

Kuveyt Türk'ten Doğu Marmara Bölgesi'ne KOBİ desteği!

Kuveyt Türk, 'KOBİ'lerin Rekabet Gücünün Artırılmasına Yönelik Mali Destek Programı' çerçevesinde, Marka, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ile İş Birliği Protokolü imzaladı



2 Aralık'ta İzmit'te düzenlenen imza töreni, Kocaeli Valisi ve aynı zamanda Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Topaca'nın katılımıyla gerçekleşti.

Kuveyt Türk Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz, kurum olarak uzun zamandır KOBİ'lere uygun şartlarla finansal katkı sağladıklarım belirtti. Sözlerine devam eden Yılmaz, çok önemli olarak gördükleri Doğu Marmara Bölgesi için, Kalkınma Ajansı ile gerçekleştirdikleri bu anlaşma ile bölgenin gelişimine katkı sağlayacakları belirtildi.

Yapılan bilgilendirmede 'KOBİ'lere sağlanacak finansman desteğinin; müşteri segmentine bağlı olarak aylık %0,79'dan başlayan kar oranları ve 48 aya varan vadelendirme seçenekleri ile kullandırılacağı, proje komisyonu olarak alınacak tutarm ise yine müşteri segmentine bağlı olarak yıllık binde 5 ila yüzde 1 olarak uygulanacağı, firma talebine bağlı olarak 6 aya kadar da ödemesiz dönem uygulanabileceği' açıklamasına yer verildi. Aynca proje kapsammda Banka tarafından yararlanıcı firmalar lehine Marka'ya verilecek Teminat mektupları için uygulanacak yıllık komisyon oram da yüzde 1 olarak tespit edildi.

Kuveyt Türk, eş-finansman desteği kapsamındaki başvurulara 5-15 gün arasında cevap verecek. Açıklanan kredi kar oranlan 4 ay süreyle geçerli olacak. Banka, bu süre sonunda piyasa şartlanndaki değişime bağlı olarak kredi oranlarında değişikliğe gidebilecek.

Banka aynca Kalkınma Ajansı ve yararlanıcı firmalardan hesap işletim ücreti ve EFT komisyonu almayacak ve internet işlemleri de ücretsiz olacak. Banka bu süreçte, eş-finansmam kullanma hakkı elde eden başvurular için, işletme kredileri dışında ucuz maliyetli ve uzun vadeli Körfez kaynaklı (Bahreyn) kredileri de müşterilerine sunabilecek.

Kuveyt Türk yetkilileri, Marka'ya başvurmuş ancak Mali Destek programından kaynak yetersizliği nedeni ile yararlanamayacak olan firmaların projelerini, Kuveyt Türk şubelerine başvurmaları durumunda değerlendirmeye alabileceklerini belirttiler. Bu protokol, kalkınma ajansları ile Katılım Bankaları arasında yapılan ilk işbirliği anlaşması olma özelliğini taşıyor.
Hürriyet


Geri Dön