19 / 04 / 2024

Kuveytli Fuad Ali Aleidan Lapseki'ye hastane inşa edecek!

Kuveytli Fuad Ali Aleidan Lapseki'ye hastane inşa edecek!

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinden geçmesi planlanan Çanakkale Boğaz Köprüsü Projesi, Kuveytli iş adamlarını harekete geçirdi.Kuveytli iş adamlarına aracılık eden Fuad Ali Aleidan, Lapseki’ye hastane yapacaklarını ifade etti.



Çanakkale’nin Lapseki ilçesinden geçmesi planlanan Çanakkale Boğaz Köprüsü Projesi, Kuveytli iş adamlarını harekete geçirdi.


Kuveyt’teki büyük iş adamlarına aracılık yaparak birçok yatırıma imza atan Fuad Ali Aleidan, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve özel şirket temsilcileriyle bir araya geldi. Yılmaz’ın makamında ağırladığı heyet, ilçeye birçok yatırım yapmak istediklerini belirtti. Ziyaretlerde boğaz köprüsü, havaalanı ve hızlı tren hattı projelerinin yapılacağı alan ile turizm bölgeleri gezilerek, şirket temsilcileri tarafından rapor hazırlandı.


Çevirmenler aracılığıyla açıklama yapan Fuad Ali Aleidan, “Bu ziyaretler en kısa zamanda ilçeye yatırım olarak geri dönecek. Gerçekten çok zengin iş adamlarımız var. Bizim yüzümüzü Lapseki’ye çevirme amacımız, ülkenin güvenli bir yer olması” dedi.


Bursa’da faaliyetlerine devam eden özel şirket temsilcileri ise Kuveytli iş adamlarıyla beraber hareket ettiklerinin altını çizerek, “Lapseki’ye geliş amacımız, buradaki boşlukları değerlendirmek istedik. Kuveytli iş adamlarımızla birlikte nasıl faydalı olabiliriz düşüncesiyle yola çıktık. Lapseki’ye Hastane olmasını istedik. Kuveytli iş adamlarımız da hastaneye sıcak baktılar. İş adamlarımız hiçbir menfaat gözetmeksizin, hibe kanalıyla Lapseki’ye hastane kazandırmak istiyor. Sadece hastane olarak değil, istihdam olarak da Lapseki’ye bir şeyler kazandırmak istiyorlar. Mesela birçok meyvemiz var, meyve suyu fabrikamız yok, başka yerler üretiyor. Neden olmasın? Bu tür yatırımlar için Kuveytli arkadaşlarımızı getirdik. Lapseki’ye nasıl faydalı olabiliriz düşüncesiyle yola çıktık. İnşallah Lapseki halkı için hayırlı olur” açıklamasını yaptı.


"LAPSEKİ’YE HASTANE HEDİYE EDECEĞİZ"


Kuveytli iş adamlarına aracılık eden Fuad Ali Aleidan, ilçede önceden araştırma yaparak devlet hastanesinin eksik olduğunu öğrendiklerini belirtti. Lapseki’ye kesinlikle hastane yapacaklarını ifade eden Aleidan, ziyaretlerinin asıl amacının bu olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “bugün Fuad Ali Aleidan ile birlikte Bursa’dan gelen özel şirket temsilcileri ile beraberiz. Lapseki’ye kesinlikle hastane hediye etmek istediklerini ifade ettiler. Daha önceki ziyaretlerde Fuad Ali Aleidan ile birlikte Bursa’dan gelen özel şirket temsilcileri incelemelerde bulunmuşlardı. Kuveytli şirketlerle ortak çalışmalar yürüttüklerini ve gittikleri yerlerde birtakım sosyal gelişim adı altında yatırım yaptıklarını anlattılar. Lapseki’ye hastane yapmak için bizlerden izin istediler. Bu yatırımları yerel yönetimlere hibe edeceklerini öğrendik. Bu bizim açımızdan güzel bir gelişme oldu. Bugün hastane yapabileceğimiz yerleri beraber gezeceğiz. Birkaç inşaat firmasıyla temaslar oldu. Bizler Lapseki’yi tanıtarak gelişmesine ön ayak olmak istiyoruz. Lapseki büyüyor ve gelişmeye devam ediyor. Bundan sonraki süreçte de Lapseki farklı yerlerde olacaktır” dedi.


Milliyet


Geri Dön