26 / 04 / 2024

Kuyumcukent, evlilik konseptli AVM açıyor!

Kuyumcukent, evlilik konseptli AVM açıyor!

Kuyumcukent, Bazaar Alışveriş Merkezi Projesi ile perakende sektörüne de girmeye hazırlanıyor



Kuyumcu mağazalarının yanı sıra gelinlik, damatlık, çeyizlik, beyaz eşya, mobilya, teknoloji, ev dekorasyonu, ev tekstili, ayakkabı, abiye giyim, seyahat acenteleri, cafe ve restoranların yer alacağı evlilik konseptli alışveriş merkezinde nikah salonları da yer alacak. Kuyumcukent İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Merim Türkiye'de evlilik alışverişlerinin yıllık ortalama 2.5 milyar dolara ulaştığını belirtti.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Kuyumcukent 2.5 milyar doları gördü, Wedding Mall açıyor
 
Türkiye'de evlilik sektörünün büyüklüğünü 2.5 milyar dolar olarak hesaplayan kuyumcular, `evlilik' konseptiyle açacakları alışveriş merkezi ile bu pazarın yüzde 10'una talip oldu. 14 Şubat'ta açılacak Wedding Mall'da, gelinlik, damatlık, takılar derken ev ihtiyaçları satılacak. Hatta 2 nikah dairesinin yer alacağı merkezde, balayı için de seyahat acenteleri yer alacak.

İSTANBUL'da Yeni Bosna'da kurdukları Kuyumcukent ile güçlerini birleştiren kuyumculuk ve mücevher sektörü, evlilik sektöründeki paylarını büyütmek için, alışveriş merkezi projesini hayata geçirdi. Kuyumcukent Bazaar Alışveriş Merkezi'ni (AVM) `Türkiye'nin ilk Wedding Mall'u olarak 14 Şubat'ta açarak perakende sektörüne adım atacak olan kuyumcular, 2.5 milyar dolarlık evlilik pastasından pay alma hesabı yapıyor. Bu alışveriş merkezi için 100 milyon dolarlık yatırım yapan Kuyumcukent, pazardan yüzde 10'luk pay almayı hedefliyor.
Sözden balayına
Kuyumcukent İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Merim, dün düzenlediği toplantı ile yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verirken, Kuyumkent Bazaar'da, kuyumcu mağazalarının yanı sıra gelinlik, damatlık, çeyizlik, beyaz eşya, mobilya, teknoloji, ev tekstili, seyahat acentaları, cafe ve restoranlar da yer alacağını belirtti. Merim, "Kuyumcukent'te kuyumculuk sektörünü üretim, tasarım, ofis ve perakendecilik anlamında tek çatı altında toplarken Kuyumcukent Bazaar'la söz aşamasından balayı aşamasına kadar olan süreçte ne gerekiyorsa tek çatı altında topladık" dedi.
ABD ve İspanya gibi
`Wedding Mall' konsepti ile diğer alışveriş merkezlerinden farklılaşmayı hedeflediklerini dile getiren Merim, "Tüm AVM'lerde aynı mağazalar, aynı markalar yer alıyor. Farklı ne yapabiliriz diye yola çıktık. ABD, İspanya gibi ülkelerde içinde nikah salonlarının da bulunduğu böyle evlilik konsepti üzerine kurulmuş alışveriş merkezlerinin olduğunu tespit ettik. Sistemi incelediğimizde rahatlıkla Türkiye'de uygulayabileceğimizi gördük. Türkiye'de evlenenler, çok dağınık noktalara yayılmış olan markalara ve mağazalara ulaşmak için çok zaman harcıyor, yeterli fiyat kıyaslaması yapamıyor."
Yılda 700 bin nikah
Türkiye'de her yıl 650-700 bin nikah kıyıldığına dikkat çeken Merim, sözlerine şöyle devam etti: "Bunun 125 bini İstanbul'da gerçekleşiyor. İstanbul'da özellikle evlilik alışverişine yönelik ürünler çok dağınık noktalarda yer alıyorlar. Mahmutpaşa, Fatih, Nişantaşı, Bakırköy, Tahtakale, Laleli, Aksaray, perdecileri ile Zeytinburnu gibi öyle olunca da evlenecek çiftler hem çok zaman kaybı yaşıyor hem de yeterli fiyat kıyaslaması yapamıyor. Kuyumcukent tüm ürünleri tek çatı altında toplayan alışverişi hızlı ve keyifli hale dönüştürecek bir merkez olacak."

Alışveriş merkezine 2 tane nikah salonu

KUYUMCUKENT Bazaar'da evlilik konseptine uygun olarak, nikah salonları bulunacağına dikkat çeken Mor Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Özek, bunun da insan sirkülas-yonunu artıracağını vurguladı. Özek, "Kuyumcukent Bazaar, lokasyonu, büyüklüğü ve içinde bulunduğu kompleksin özelliği nedeni ile birçok alışveriş merkezinden farklılık göstermektedir. Bu farklılığı daha fazla vurgulamak için sektörel dağılımı ve ana temayı alışılmışın dışına taşıya-cağız" dedi.

Sadece İstanbullu değil, komşular da bekleniyor

KUYUMCUKENT Bazaar Alışveriş Merkezi'nde Türk halkının yanı sıra Bulgaristan, Yunanistan, Suriye, İran, Romanya, Türk Cumhuriyetleri gibi komşu ülkelerin de alışveriş yapması sağlanacak. Dünyada 130 milyar doları bulan ticaret hacmiyle en büyük sektörler arasında yer alan kuyumculuk ve mücevher sektöründe altın üretimiyle Türkiye'nin ilk 5'te yer aldığını belirten Kemal Merim, bu konuda şunları söyledi: "Türkiye'ye gelen 7 milyon turistin yüzde 80'i Atatürk Havalimanı'nı kullanıyor. Biz de havalimanına çok yakınız. Artık bütün alışveriş merkezleri birbirine benziyor. Her yerde aynı markalar aynı pazarlar var. Türkiye, İtalya ve Hindistan üçlemesi arasında. Amacımız dünyanın bütün kuyum sektörüne hakim olmak."
Hürriyet

Bu AVM'ye bekâr giren evli çıkıyor

Türkiye'deki 2.5 milyar dolarlık evlilik pazarı iştah kabartırken, İstanbul'da kurulu Kuyumcukent, evlilik üzerine ihtisaslaşan `Bazaar Wedding Mall AVM'yi hayata geçirmeye hazırlanıyor

Bazaar projesiyle yalnızca kuyumculuk sektörüne değil, gelinlikten mobilyaya, beyaz eşyadan teknolojiye, çeyiz ürünlerinden balayı seyahatine uzanan geniş yelpazede hizmet vermeyi hedeflediklerini söyleyen Kuyumcukent İşletmeleri Başkanı Kemal Merim, proje ve çalışmalar hakkında bilgi verdi
Yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırımla inşaatı tamamlanan Bazaar'ın kiralama çalışmalarına başlandığını belirten Merim, bu alışveriş merkezinde evlilik konseptini hayata geçireceklerini kaydetti.
Türkiye'deki tüm AVM'lerin birbirine benzemeye başladığını söyleyen Merim, "Farklı ne yapabiliriz diye yola çıktık. İçinde nikah salonlarının da bulunacağı böyle bir evlilik konseptine sahip bir AVM üzerinde karar kıldık. Sözden balayına kadar her hizmeti sunacağız. Bu AVM'ye bekar gireni evli çıkaracağız" dedi.
Milliyet

Kuyumcukent'e 'wedding mall'
  
Türkiye'nin ilk evlilik ihtiyaçlarına yönelik alışveriş merkezi, Kuyumcukent çatısı altında açıldı. Hedef 2.5 milyar $'lık izdivaç pazarından % 10 pay almak

KUYUMCULUK ve mücevher sektörünün Türkiye'deki öncülerinin bir araya gelerek hayata geçirdiği Kuyumcukent projesi, üretim, toptan satış ve ofis hizmetleri anlamında faaliyete geçerken, 'Kuyumcukent Bazaar' ile de perakendeye uzanıyor. Kuyumcukent'in yeni yatırımı Kuyumcukent Bazaar'ın tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında Kuyumcukent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Merim ve Mor Danışmanlık'tan Filiz Özek proje ile ilgili bilgiler verdi. İşte yaklaşık 100 milyon dolar yatırımla inşaatı tamamlanan Kuyumcukent Bazaar'la ilgili bilgiler:

ÇEYİZLİK DE VAR
Kapalıçarşı formatından uzak bir misyonla tasarlandı. Kuyumcukent Bazaar, 'Ezber Bozan Farklı Bir Alışveriş Merkezi; Türkiye'nin İlk Wedding Mall'u sloganı ve evlilik alışverişi konsepti ile hayata geçiriliyor.
Kuyumcukent Bazaar, evlilik ve çeyiz alışverişlerinin de cazip noktası olacak.
Alışveriş merkezinde kuyumcu mağazalarının yanı sıra gelinlik, damatlık, çeyizlik, beyaz eşya, mobilya, teknoloji, ev dekorasyonu, ev tekstili, ayakkabı, abiye giyim, seyahat acenteleri, cafe ve restoranlar gibi bağlantılı sektörlerden önemli markalar yer alacak.
Türkiye'de evlilik alışverişlerinin yıllık ortalama 2.5 milyar dolara ulaştığını ifade eden Kemal Merim, Kuyumcukent Bazaar'ın bu pastadan ilk etapta yüzde 10 pay almayı hedeflediğini belirtti.
Akşam

Kuyumcukent Bazaar evlendirecek

Kuyumcukent, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek `evlilik konsept'li alışveriş merkezi kuruyor. Kuyumcukent Bazaar adı verilen alışveriş merkezinde kurulan sistem sayesinde buraya bekar gelen evli olarak çıkabilecek. Söz aşamasından balayına kadar her alışveriş ihtiyacına uygun mağazaların ve iki de nikah salonunun yeralacağı AVM'nin 2010'da yılında tamamlanması beklenirken alışverişlerini buradan yapacak çiftlere balayı da hediye olacak. Yaklaşık 700 mağazanın yeralacağı Kuyumcukent Bazaar'ın ilk aşamada yaklaşık 100 mağazası 14 Şubat Sevgililer Günü'nde hizmete girecek. Türkiye'de 2.5 milyar dolara ulaşan evlilik pazarından yüzde 10 pay almayı hedefleyen Kuyumcukent Bazaar, Atatürk Havalimanı'na 6 dakika mesafede olduğu ve günlük transit yolcu sayısı 2 bin düzeyinde olduğu için Suriye, Yunanistan, Türk Cumhuriyetleri, Bulgaristan, İran, Irak gibi ülkelerden de müşteri çekmeyi hedefliyor.
Kuyumcukent İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Merim, Kuyumcukent'te takı ve mücevherat üretimi de gerçekleştirildiği için buradan yapılacak alışverişlerde müşterilerin yüzde 35'e varan indirimle ürün alabileceğini söyledi. Merim, Kuyumcukent Bazaar'ın 100 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirildiğini anlattı.
Radikal

Kuyumculardan evlendiren proje 

Kuyumcukent'te, evlenecek çiftler için yüzükten tekstile her şeyin bir arada satıldığı Wedding Mall hizmete girdi. Yeni merkezde takılar daha ucuza satılacak

Dünyada 130 milyar doları bulan ticaret hacmi ile en büyük sektörler arasında yer alan kuyumculuk ve mücevher sektörünün Türkiye'deki öncülerinin birleşerek hayata geçirdiği Kuyumcukent projesi faaliyete geçti. Kuyumcukent Bazaar projesi ile perakende sektörüne de açılan Kuyumcukent'in Başkanı Kemal Merim Türkiye'nin İlk Wedding Mall'unu da hizmete sunduklarını söyledi.

İĞNEDEN İPLİĞE HER ŞEY VAR

Kuyumcukent Bazaar'da, kuyumcu mağazalarının yanı sıra gelinlik, damatlık, çeyizlik, beyaz eşya, mobilya, teknoloji, ev dekorasyonu, ev tekstili gibi önemli markaların temsilcileri de olacak. Türkiye'de evlilik alışverişlerinin yıllık ortalama 2.5 milyar dolara ulaştığını ifade eden Kemal Merim, Kuyumcukent Bazaar'ın bu pastadan ilk etapta yüzde 10 pay almayı hedeflediğini belirtti. Merim evlenenlerin, çok dağınık noktalara yayılmış olan markalara ve mağazalara ulaşmak için çok zaman harcadığını ve yeterli fiyat kıyaslaması yapamadığını ifade etti.

NİKAH SALONLARI DA OLACAK

Mor Danışmanlık Başkanı Filiz Özek de, Kuyumcukent Bazaar'da evlilik konseptine uygun olarak tıpkı yurt dışındaki örnekleri gibi içinde nikah salonları da yer alacağını söyledi. Özek "Türkiye'nin ilk Wedding Mall'u iddiamızı ortaya koyan en önemli unsurlardan biri de AVM içinde nikah salonlarının da yer alacak olması. Kuyumcukent Bazaar,  birçok alışveriş merkezinden farklılık göstermektedir. Bu farklılığı vurgulamak için sektörel dağılımı ve ana temayı alışılmışın dışına taşıyacağız" dedi.
Star

'Kuyumcukent'e bekâr giren, evli çıkacak'

 Türkiye'nin evlilik temalı ilk alışveriş merkezi (AVM) İstanbul Yenibosna'da açılıyor. Kuyumcukent Bazaar adı verilen AVM'de gelinlikçiden damatlık satan mağazalara, davetiye ve nikah şekeri dükkanlarından nikah salonlarına kadar nişan ve düğün için gereken tüm mal ve hizmetleri bir arada bulmak mümkün olacak.

Dün bir basın toplantısı düzenleyen Kuyumcukent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Merim, Türkiye'nin, belki de dünyanın ilk evlilik temalı AVM'sini hayata geçireceklerini söyledi. Düğün alışverişlerinin özellikle İstanbul'da çok yorucu olduğunu belirten Merim, Kuyumcukent'te müşterilerin hiç yorulmadan aradıkları her şeyi rahatlıkla bulabileceğini anlattı. "Evlenmek isteyenler, sözden balayına kadar tüm ihtiyaçlarını buradan karşılayabilecek." diyen Kemal Merim, Türkiye'de evlilik alışverişlerinin yılda 2,5 milyar dolarlık pazar oluşturduğunu, bunun en az yüzde 10'unu almak istediklerini aktardı. Merkezde, büyük markalar kadar orta sınıf esnafa da uygun şartlarda yer vereceklerini bildirdi. Merim, AVM'nin 14 Şubat Sevgililer Günü'nde yaklaşık 80-100 kuyumcu dükkanı ile hizmete gireceğini açıkladı. Merkezde, çok sayıda gelinlik, damatlık, çeyizlik, abiye, ayakkabı ve iç giyim mağazası, ev tekstili, kozmetik, beyaz eşya, mobilya dükkanı, kafe, restoran, davetiye, nikâh şekeri firması, seyahat acentesi ve iki adet 300'er kişilik nikâh salonu bulunacak. Kemal Merim, düğün alışverişlerine Bulgaristan, Yunanistan, İran, Irak ve Suriye gibi komşu ülkelerden de müşteri çekmeyi hedeflediklerini kaydetti. AVM'nin konseptini planlayan Mor Danışmanlık'ın Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Özek ise "Deyim yerindeyse Kuyumcukent'e bekar giren, evli çıkacak." dedi. Artık ihtisaslaşmış AVM'lere ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Özek, "Kuyumcukent'te turistlere yönelik yöresel ürünlerin satılacağı özel bir bölüm de bulunacak." diye konuştu.
Zaman

Kuyumcukent entegre evlilik tesisi 14 Şubat'ta geliyor

Türkiye'nin ilk evlilik alışveriş merkezi Kuyumcukent'te açılıyor. 14 Şubat Sevgililer Günü'nde kapılarını açacak Kuyumcukent Bazaar, 2.5 milyar dolara ulaşan evlilik alışverişinden yüzde 10 pay almayı hedefliyor.
 
Altın üretiminin merkezi olmanın yanı sıra evlilik alışverişinin ilk adresi olmayı planlayan Kuyumcukent, Türkiye'nin ilk "evlilik alışveriş merkezi"ni açıyor. "Türkiye'nin İlk Wedding Mall"u sloganıyla açılacak Kuyumcukent Bazaar'a evlilik alışverişi için gelen çiftler; takıdan gelinliğe, ev mobilyasından balayı seyahatine kadar her türlü ihtiyacını tek çatı altında bulabilecek.
İçinde 700 mağaza ve 300 kişilik iki nikâh salonunun da yer alacağı Kuyumcukent Bazaar, evlenecek çiftlere 14 Şubat Sevgililer Günü'nde kapılarını açacak. Kuyumcukent bu yatırımla 2.5 milyar dolara ulaşan evlilik alışverişinden yüzde 10 pay almayı hedefliyor.
Kuyumcukent İşletmeleri AŞ (KİAŞ)Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Merim, binbir çeşit altın ve mücevherin bir arada olduğu kuyum mağazalarına ev sahipliği yapan Kuyumcukent Bazaar'ın, kısa sürede evlilik ve çeyiz alışverişlerinin de cazip noktası olacağını belirtti.
 
İçinde nikâh salonu var
Kuyumcukent Bazaar'ın dün gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Kemal Merim, alışveriş merkezinde 700 mağazanın yer alacağını kaydetti. Merim, "Bu alışveriş merkezinde kuyumcu mağazalarının yanı sıra gelinlik, damatlık, çeyizlik, beyaz eşya, mobilya, teknoloji, ev dekorasyonu, ev tekstili, ayakkabı, abiye giyim, seyahat acenteleri yer alacak" diye konuştu.
Kuyumcukent Bazaar'ın toplam 127 bin metrekarelik bir alana sahip olduğunu belirten Kemal Merim, Kuyumcukent Bazaar'da popüler markaların mağazalarının olacağını ifade etti. Tüketiciye sunulan ürünlerde aracı-toptancı kârının ortadan kalkmasından dolayı burada satılacak takıların piyasaya göre daha ucuz olacağını söyleyen Merim, "Sade altınlar yüzde 35, biraz daha işlemeli altınlar ise yüzde 20 indirimle satılacak" dedi.
 
Turistler de hedefte
Toplantıda konuşan Mor Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Özek ise havalimanı yolu üzerinde yer alması nedeniyle yöresel kıyafetlerin yer aldığı mağazalarla turistlerin de buraya çekileceğini anlattı. Özek, İstanbul'a hava yoluyla yılda ortalama 7 milyon turist geldiğini ve yolları üzerinde yer alan Kuyumcukent Bazaar'a uğramaları için reklam ve tanıtım çalışmalarına da ağırlık verileceğini dile getirdi.
Kuyumcukent Bazaar'ın evlilik konseptine uygun olarak içinde iki nikâh salonunun da olacağını dile getiren Filiz Özek "Türkiye'nin ilk Wedding Mall'u iddiamızı ortaya koyan en önemli unsurlardan biri de alışveriş merkezi içinde nikâh salonlarının da yer alacak olması. Bu, AVM içine girecek insan sirkülasyonunu daha üst noktalara taşıyacak" dedi.
Referans

Kuyumcukent'e giden yüzde 35 ucuza evlenecek

Kuyumculuk sektörü temsilcilerinin bir araya gelerek kurduğu bin 650 ortaklı Kuyumcukent, yeni projesi 'Kuyumcukent Bazaar Alışveriş Merkezi'ni tanıttı. Evlilik hazırlığı yapanlar bu alışveriş merkezinde (AVM), takıdan beyaz eşyaya, züccaciyeden mobilyaya, davetiyeden nikah şekerine aradıkları her şeyi bulabilecek. İstanbul Çobançeşme Basın Expres Yolu'ndaki Kuyumcukent Bazaar, kapılarını 14 Şubat'ta açacak.

NİKAH SALONLARI DA OLACAK
Kuyumcukent İşletmeleri Başkanı Kemal Merim, AVM'de toplam 700 mağaza bulunduğunu, burada takı ve mücevheratın yüzde 15 ile 35 arasında daha ucuz olacağını kaydetti. Türkiye'de evlilik pastasının 2.5 milyar dolar büyüklüğünde olduğunu anlatan Merim, "Bu pastadan yüzde 10 pay almayı hedefliyoruz. AVM tamamlandığında 4 bin kişiye istihdam sağlayacağız" dedi. Kuyumcukent Bazaar'da nikah salonları da olacak.

1 MİLYON LİRALIK TANITIM
Mor Danışmanlık Genel Müdürü Filiz Özek ise, 2010 yılı için 1 milyon TL tanıtım bütçesi oluşturulan AVM'nin yurt dışında da tanıtımını yapacaklarını anlattı. Özek, "Suriye, Romanya, İran, Irak, Yunanistan ve Bulgaristan'dan müşteri çekmek istiyoruz" dedi.
Takvim


Geri Dön