10 / 05 / 2024

Kuyumcukent'te kiralar arttı!

Kuyumcukent'te kiralar arttı!

Kuyumcukent işletme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Sudaş, Dubai kökenli firmaların gelmesiyle kiralarda ve mülk değerlerinde ciddi bir artış olduğunu söyledi.



Kuyumcukent, 101 bin metrekare arsa alanında 328 bin metrekare kapalı alana sahip. Bünyesinde yedi fabrika, 1027 atölye, 127 ofis, 550 yan hizmet dükkanı, perakende alışveriş bölümünde 724 mağaza bulunan Kuyumcukent, 101 bin metrekare arsa alanında 328 bin metrekare kapalı alana sahip 2 bin 500 işletmenin bulunduğu Kuyumcukent'te 20 bin kişi istihdam ediliyor. 

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Kuyumcukent işletme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Sudaş, tesisin yüzde 100 yerli sermayeye ait olduğunu anlatarak "Kuyumcukent'in piyasa değeri 1 milyar doların üzerinde" dedi.

Tesisin altın ve kuyum sektörünün merkezi konumunda olduğunu belirten Sudaş, "Perakende alışveriş bölümümüzün doluluk oranı yüzde 40'lardan son aylarda yabancı yatırımcıların rağbet etmesiyle yüzde 95'lere ulaştı. Atölye bölümü ise yüzde 100 doluluğa ulaştı" ifadelerini kullandı. 

Sudaş konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yılbaşında Dubai'de vergilerle uygulanmasının ardından yatırımcılar İstanbul'a gelmeye başladı. 70-80 esnaf buraya geldi ve işyeri açtı. Gelen esnaf, hali vakti yerinde ve kuvvetli. Dubai kökenli firmaların gelmesiyle kiralarda ve mülk değerlerinde ciddi bir artış oldu. Gelenler büyük toptancı olduğu için birçok imalatçımızı destekledi ve harekete geçirdi. Yemenliler de gelmeye başladı. Suudi Arabistan'daki kuyumcu esnafının yüzde 40'a yakını Yemenliymiş. Birçoğu Türkiye'yi tercih ediyor ve gelmek istiyor."


Geri Dön