25 / 04 / 2024

Kuzey cepheden ev almak sorun yaratmaz!

Kuzey cepheden ev almak sorun yaratmaz!

Cumhuriyet Gazetesi Gayrimenkul sayfası yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kuzey cepheden ev alınır mı? Sorun yaratır mı?'' sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...



İncek bölgesinde yeni projelerden birinde bir ev beğendik. 2+162 metrelik bir ev için 658.000 TL+KDV istiyorlar. Evin bir negatif özelliği kuzey cephe olması. Ama site çok güzel, içimize sindi. Yine de fiyatları da cepheden de emin olamadık. Hem projeyi hem de bölgeyi beğendik ama aklımızdaki tüm soru işaretleri cevaplanmadı. Bizimle fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. 



Ev alırken cevaplanması gereken ilk soru yatırım için mi oturum için mi ev aldığınızdır. Eğer yatırım için düşünüyorsanız, 2+1 SEKTÖRDEN mantıklı bir ev tipi ancak bahsettiğiniz projenin teslimine çok az kaldı. Dolayısıyla, halihazırda primlenmiş bir projeden bahsediyoruz. Üstelik İncek artık metrekare fiyatları yükselmiş bir bölge, bir de üzerine topraktan olmayan bir fiyattan alım yaptığınızda mantıklı bir hamle yapmamış oluyorsunuz. Ancak eğer oturum için alacaksanız, proje içinize sindiği için bu konuyu gözardı edebilirsiniz. Bana sorarsanız kuzey cephe, iyi izolasyon yapıldığı sürece asla sorun değil. Tam tersi eğer bütün gün evdeyseniz, güney cephede bütün güneş gözünüzü alır, rahatsız edici olur. 



Ceren KUMBASAR/Cumhuriyet



Geri Dön