20 / 04 / 2024

Kuzey Marmara Otoyolu için 6 bölgede kamulaştırma!

Kuzey Marmara Otoyolu için 6 bölgede kamulaştırma!

Bakanlar Kurulu İstanbul'da bazı bölgelerde kamulaştırma yapması için KGM'ye izin verdi., Başakşehir, Beykoz, Sancaktepe, Sultanbeyli, Pendik ve Çekmeköy bölgelerinde yer alan parsellerde proje inşası için kamulaştırma yapacak.



Bakanlar Kurulu, Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü dahil) projesi kapsamında İstanbul'da bazı bölgelerde kamulaştırma yapması için Karayolları Genel Müdürlüğü'ne (KGM) izin verdi.


Kuzey Marmara Otoyolu için 6 bölgede kamulaştırma!


Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararına göre KGM, İstanbul'da, Başakşehir, Beykoz, Sancaktepe, Sultanbeyli, Pendik ve Çekmeköy bölgelerinde yer alan bazı mahalle ve köylerdeki parsellerde otoyol ve bağlantı yolları inşası için kamulaştırma yapacak.


Kamulaştırma yapılacak 6 bölge

1-) Başakşehir

2-) Beykoz

3-) Sancaktepe

4-) Sultanbeyli

5-) Pendik

6-) Çekmeköy


Hürriyet 


Kuzey Marmara Otoyolu projesi için acele kamulaştırma!



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İSTANBUL'da 1 milyon 600 bin ağacın kesilmesine neden olan 3. köprü için şimdi de hiç yapılaşmaya açılmamış tarla, bahçe, meyvelik konumundaki araziler için kamulaştırma kararı çıktı. 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu inşaatı için Başakşehir, Beykoz, Sancaktepe, Sultanbeyli, Pendik ve Çekmeköy'de tarla ve orman niteliğindeki yaklaşık 3 milyon metrekarelik araziyle ilgili Bakanlar Kurulu tarafında acele kamulaştırma kararı alındı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzalı Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma yapılacak 16 ayrı  noktada 116 parsel bulunuyor. Afet  ve savaş durumlarında uygulanan  acele kamulaştırma, Mahmutbey-Odayeri, Poyraz-Paşaköy, Paşaköy-Mecidiye, Hüseyinli-Şile, Çekmeköy-Şile bağlantı yolları için uygulanacak. 


Sözcü


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı;


Bakanlar Kurulunun, "Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Projesi Kapsamında Bazı Taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Kararı" Resmi gazete'de yayımlandı.


Karara göre, söz konusu proje için İstanbul'un Başakşehir, Beykoz, Sancaktepe, Sultanbeyli, çekmeköy ve Pendik ilçelerindeki bazı parseller kamulaştırılacak.


Akşam 


Geri Dön